Kampanya Kapatıldı

Meslek ve Teknik Eğitimin Ortaokul kısmı açılsın

Bu kampanya 45 destekçiye ulaştı

Sanayimizin hızla geliştiği ve genişledigi aşikar. Son 5 yıllık gözlemlerim sonucu bazı meslek dalları çırak ara eleman yardımcı eleman sıkıntısı çektiğini söylemekte. Bizim egitim sisteminde bir mesleği seçmek için bir öğrenci 10. Sinif veya lise 2. Sinifa kadar beklemekte. Böyle olunca 16 17 yaşına gelmiş gençler meslek seçiminde geç kalmış oluyor ve bu yaştan sonra da çırak veya yardımcı eleman olmak zor geliyor. Bu sıkıntı ara eleman ihtiyacını arttırıyor. Eğer ki ortaokulda meslek okulları açılırsa öğrenciler daha erken meslek seçiminde bulunacak ve liseye de o meslek üzerinde devam edecek. Bu hem öğrenciyi güdüleyecek hem de sanayinin ara eleman ihtiyacını kökten çözecektir. Ülkemizin geleceği için mesleki ve teknik okulların orta okul kısmi açılmalıdır.

Bugün Gökhan imzanı bekliyor!

Gökhan Kaçan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım İsmet Yılmaz Yusuf Tekin Osman Nuri Gülay: Meslek ve Teknik Eğitimin Ortaokul kısmı açılsın». Gökhan ve imza atan diğer 44 kişiye katıl.