Öğretmen Atansın Mülakat Son Bulsun #MülakatKalkıyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Öğretmenlere, Türkiye Cumhuriyeti devleti kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği değer ve önemi şu sözlerle anlatarak Cumhuriyet'in tam tamına 94. yılında olan bu büyük sorunun akıl tutulmasına dönüşmeden bir an önce çözülmesini Türkiye Cumhuriyeti devleti 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan istirham ediyoruz.

“Öğretmenler, yeni ne s ili, Cumhuriyet’in fedakar öğretmenleri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” “ Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, nesiller ister”. (Kaynak:  http://www.atam.gov.tr/dergi/sayi-44/ataturkun-turk-gencligi-hakkindaki-dusunceleri )

Atatürk Araştırma Merkezi'nin yayınlamış olduğu "Atatürk’ün Türk Gençliği Hakkındaki Düşünceleri" adlı makalede görüldüğü üzere Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün öğretmenlerden istedikleri geleceğimizi emanet ettiğimiz, Atatürk'ün yine gençliğe hitabesinde belirttiği "Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir." cümlesiyle belirtilen tüm değerleri sahiplenebilecek, daha ileriye  çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak yeni neslin fikri hür, vicdanı hür olmasını istemiştir.

Kısaca devletin geleceğini gençliğe ve dolayısıyla Cumhuriyetin öğretmenlerine bırakmıştır.

Not: Öğretmenlerin değerini ve kıymetini anlatma - vurgulama hadsizliğine düştüğüm içinde bir o kadar üzgünüm.

Ancak sayfalara sığdırılamayacak bu kutsal mesleğin eritilip, değersizleştirilip heba edilmesine göz yummanın hiçbir kimseye faydası ve nazari yoktur.

Sorun Nedir?

Devletimizin yönetici ve büyüklerine yol göstermek, onlara şunu yaparsanız daha doğru olur demek ne haddimize nede fikrimizedir.

Ancak görünen köy kılavuz istemez mantığıyla şunları söyleyerek artık bu sorunun akıl tutulmasına dönmesinden korkarız.

Mülakat sisteminde fikri, vicdani unsurların kalkacağı aşikar bir gerçektir. Gerekli komisyonlarca kurallara uyulmadığı da Milli Eğitim Bakanlığı'nın en tepesinde ki ismin dahi bağlayıcı söylemlerinin hiçbir öneminin olmadığını göstermektedir.

Bunca tartışmalı yaklaşıma sebep olan mülakat sisteminin kaldırılması gerekliliği kamuoyu tarafından istenilen bir durumdur.

Çözüm Nedir?

Sorun ve sorunların devamlılığı konusunda eğitim sisteminin düzeltilmesinde temel ve zorunlu değişimler şunlar olmalı(!)

- Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmalı --- Zorunlu İstek ---

Eğer mülakat getirilecekse;

- MEB, ÖSYM, YÖK gibi kurumların işleyiş ve düzeni yeniden yapılandırılıp kritik noktalarda ki konumlarda ki atamalarda mülakat sistemi getirilmeli. ( Böylece olan torpil, yolsuzluk, sahte diploma, kurum içerisine yerleşme, soru çalınması gibi durumlarla asla ve asla karşı karşıya gelinmeyecektir. )

saygılarımızı sunar sorunların çözümünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan istirham ederiz.

Bugün Nedir imzanı bekliyor!

Nedir Haber bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Tayyip Erdoğan: Öğretmen Atansın Mülakat Son Bulsun #MülakatKalkıyor». Nedir ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.