Kampanya Kapatıldı

OHA Hastalığına Karşı Önlem Olarak PGT Masrafını SGK Karşılasın

Bu kampanya 7 destekçiye ulaştı

Orak hücreli anemi kalıtsal bir kan hastalığıdır. Anne ve babadan orak hücreli gen geçerse orak hücreli anemi hastalığı gelişir. Orak hücreli anemi hastalığında kansızlık ve tekrarlayan ağrı atakları görülür. Hastalığın nedeni alyuvarlar içinde oksijeni akciğerden vücudun diğer bölümlerine taşıyan hemoglobinin yapısal bozukluğudur.

Bu bozukluk alyuvarın şeklinin ve yapısının bozulmasına ve orak şeklini almasına yol açar, orak şeklini almış alyuvarın yaşam süresinin kısalması kansızlığın nedenini oluşturur.Kesin bir tedavisi yoktur. Orak Hücreli Anemi hastaları hamileliklerinin 9_14. haftaları arasında  CVS yaptırmak zorundadır.

Koryon villus örneklemesi (CVS) ile alınan 10-15 mikrogram plasenta (eş, son) dokusundan hücre kültürü yapılarak bu hücrelerden bebekteki kromozom veya genetik hastalık tayini yapılır. Sıklıkla kromozom analizi ile bebeğe ait kromozom yapısı %99.5 güvenirlikle belirlenir ve genetik tanı 15-20 gün içinde çıkar.  Ve eğer bebek hasta çıkarsa malesef hamilelik sonlandırılır.Orak Hücreli Anemi Hastlığına Karşı Önlem Olarak (PGT) Masraflarını SGK Ödesin.

Bugün Burcu imzanı bekliyor!

Burcu Tezcan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «recep.akdag@tbmm.gov.tr : OHA Hastalığına Karşı Önlem Olarak PGT Masrafını SGK Karşılasın». Burcu ve imza atan diğer 6 kişiye katıl.