4 Yıl Eğitim Gören Acil Tıp Teknisyenleri Atama İstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bizler Atama Bekleyen Acil Tıp Teknisyenleriyiz. 2013 Yılından bu yana alım sayılarımız yok denecek kadar azaldı. Ağaç yaşken eğilir misali lise döneminde 4 yıl uygulamalı bir şekilde en iyi eğitimi görüyoruz. Sizlere mesleğimizin devlete alımlarında azalmasının nedenlerinden ve yaşadığımız bazı sorunlarımızdan bahsedeceğim biraz.

1- Acil servislerde Acil Tıp Teknisyeni yerine kısa bir eğitim görmüş hemşirelerin çalışması

2- İstasyonlara yapılan alımlarımızın azalması ve Taşeron Şoför alımının yapılması

3- Üst öğrenimimiz olan Üniversite bölümlerimize geçişlerin zorlaştırılması ve bir çok arkadaşımızın üniversite okuyamaması

Bunlar sadece bir kaç sorunumuz. Sağlık camiasında taşeron demek hizmet kalitesinin düşmesi demektir. Çalışanlar arasında adalet kavramının kalmamasıdır. Sayın Bakanımız bu taşeron sistemine ılımlı bakmadığını belirtmiştir. Umarız bu uygulamaya son verilir ve en kısa sürede Ambulansta 3 sağlıkçı politikasına geri dönülür. Bu sayede taşeron yerine bizlerin ataması yapılarak bölümümüz bir nebze olsun rahat nefes alır ve atamalarımız artar.

Sağlık Bakanlığı alımlarında ne zaman branşlaşma başlayacak ve her meslek kendi görev yerinde ne zaman çalışacak merak ediyoruz. Branşlaşma varsa neden dikkatlice uygulanmıyor.

Son olarak Üniversite geçişlerimiz de ki sorun. Düz liseden geçen bir kişi 2 yıl eğitim gördükten sonra ne kadar bilgili olabilir canımızı onlara teslim etmemiz ne kadar doğru bilemiyoruz. Buna bakarak 4 yıl eğitim görmüş Acil Tıp Teknisyenleri sağlıkta daha eğitimlidir. Üst öğrenim olan Paramedik Üniversite bölümümüz 4 yıl olmalıdır ve bizlerin geçişleri kolaylaştırılmalıdır. Bu sayede gördüğümüz eğitim 8 yıllık olur ve sağlıkta hizmet kalitesinde artış olacaktır.

Bizler birkaç sorunumuzu dile getirdik ve değerli devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz.Gelin sizlerde kampanyamızı imzalayarak bizlere yardımcı olun bundan mutluluk duyarız.

Bugün Harun imzanı bekliyor!

Harun ÇAKI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep Akdağ : 4 Yıl Eğitim Gören Acil Tıp Teknisyenleri Atama İstiyor». Harun ve imza atan diğer 814 kişiye katıl.