Petition Closed
Petitioning Real Hipermarketleri Müşteri İlişkileri Departmanı and 1 other

BİLKENT REAL'İN İSTAKOZLARIN CANLI HAŞLANMALARINA İMKAN TANIYAN SATIŞ POLİTİKASINI DURDURMASI

BİLKENT  REAL'IN ISTAKOZLARIN CANLI HAŞLANMALARINA İMKAN TANIYAN SATIŞ POLİTİKASINA HAYIR!

Tarih, adil olmayan uygulamalara karşı düşünen ve sorgulayan insanların verdiği mücadeleler sonucunda elde edilen pek çok hakka tanıklık etmiştir.  Bugün de Bilkent Real yönetimine daha önce email yolu ile başvurulan ancak olumlu sonuç alınamayan bir satış politikasına karşı bu dilekçe hazırlanmıştır.

Türkiye’de yer alan pek çok köklü hipermarkette canlı ıstakoz satışı yapılmamaktadır. Nitekim bu satış ile kendisini bekleyen ilkel ve acımasız ölüm biçiminden habersiz bir canlının akvaryumun içinden gözleri ile etrafına bakınmasına tanık olmaktayız. Nihayetinde kendisi, satın alındığında  canlı canlı haşlanırken bağırarak ölmek zorunda kalacaktır. Ne acıdır ki balık reyonundan bir çeşidin eksilmesi ricasına Bilkent Real yönetiminden olumlu yanıt alınamadığından satış hala devam etmektedir.

Oysa, bu uygulamanın dünyada örneklerinin bulunması söz konusu uygulamayı meşru kılmamaktadır. Ayrıca söz konusu satış ile  hayvanlara yönelik "işkencenin" doğal karşılanması ve insanların bu tip uygulamalara alıştırılması tehlikesi vardır. Türkiye’deki mutfak ve yasam kültürüne yabancı olan ve dünyada da uygulanmamasını dilediğimiz  canlı ıstakoz satışına hayır diyerek söz konusu satış durdurulana değin müşteriniz olamayacağımı üzülerek ifade ederek vicdanimizi sızlatan söz konusu satışın durdurulmasını ve ıstakozların doğal yaşamlarına iadelerini talep ediyoruz.

"Bir milletin yüceliği ve manevi gelişimi hayvanlara muameleleri ile anlaşılabilir.” - Mahatma Gandhi

Çayyolu Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği

Letter to
Real Hipermarketleri Müşteri İlişkileri Departmanı
Real Hipermarketleri Bilkent Mağazası
BILKENT  REAL'IN ISTAKOZLARIN CANLI HAŞLANMALARINA İMKAN TANIYAN SATIŞ POLİTİKASINA "HAYIR"
Tarih, adil olmayan uygulamalara karşı düşünen ve sorgulayan insanların verdiği mücadeleler sonucunda elde edilen pek çok hakka tanıklık etmiştir.  Bugün de Bilkent Real yönetimine daha önce email yolu ile başvurulan ancak olumlu sonuç alınamayan bir satış politikasına karşı bu dilekçe hazırlanmıştır.
Türkiye’de yer alan pek çok köklü hipermarkette canlı ıstakoz satışı yapılmamaktadır. Nitekim bu satış ile kendisini bekleyen ilkel ve acımasız olum biçiminden habersiz bir canlının akvaryumun içinden gözleri ile etrafına bakınmasına tanık olmaktayız. Nihayetinde kendisi, satın alındığında  canlı canlı haşlanırken bağırarak ölmek zorunda kalacaktır. Ne acıdır ki balık reyonundan bir çeşidin eksilmesi ricasına Bilkent Real yönetiminden olumlu yanıt alınamadığından satış hala devam etmektedir.
Oysa, bu uygulamanın dünyada örneklerinin bulunması söz konusu uygulamayı meşru kılmamaktadır. Ayrıca söz konusu satış ile  hayvanlara yönelik "işkencenin" doğal karşılanması ve insanların bu tip uygulamalara alıştırılması tehlikesi vardır. Türkiye’deki mutfak ve yasam kültürüne yabancı olan ve dünyada da uygulanmamasını dilediğimiz  canlı ıstakoz satışına hayır diyerek söz konusu satış durdurulana değin müşteriniz olamayacağımı üzülerek ifade ederek vicdanimizi sızlatan söz konusu satışın durdurulmasını ve ıstakozların doğal yaşamlarına iadelerini talep ediyoruz.
Çayyolu Doğal Hayatı Koruma ve Sokak Hayvanlarını Barındırma Derneği