#MuhyiddinLetakJawatan

#MuhyiddinLetakJawatan

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Swandy Wenker started this petition to Rakyat Malaysia

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sepatutnya meletakkan jawatan. Ini adalah langkah yang perlu diambil oleh seorang perdana menteri yang waras dan bertanggungjawab selepas menyedari dirinya tidak lagi mendapat sokongan rakyat untuk memimpin negara.

Muhyiddin memilih untuk mempertahankan kuasa setelah mengetahui telah terhakis dengan kehilangan sokongan rakyat Malaysia, maka dia memilih untuk bertahan dan mengambil langkah 'playsafe' di sebalik tabir Menteri Menteri kabinet..

Kerajaan Muhyiddin juga di lihat rapuh dengan penampakan beberapa kenyataan dan keputusan yang tidak menampakkan kejayaan membendung virus Covid-19 ini.. Muhyiddin mengabaikan begitu banyak masalah yang muncul dalam tempoh 17 bulan pandemik Covid-19 melanda negara kita.

Darurat yang diisytiharkan pada 12 Januari 2021 telah gagal untuk membendung penularan pandemik Covid-19 di negara ini. Situasi pandemik Covid-19 di Malaysia bukan sahaja semakin meruncing, malah negara kita telah menjadi contoh negara yang gagal membendung penularan pandemik Covid-19.

Muhyiddin juga tidak mengembalikan semula keyakinan dan kepercayaan rakyat dalam rancangan melawan Covid-19 dan keperluan untuk menggerakkan mobilisasi nasional semua rakyat Malaysia untuk memastikan terdapat pendekatan dan strategi melibatkan keseluruhan masyarakat.

Adakah dengan mendapatkan kebenaran daripada Kementerian Industri dan Perdagangan Antarabangsa (MITI), suatu tindakan yang boleh mengembalikan kepercayaan dan keyakinan masyarakat terhadap kerajaan?

Muhyiddin Yassin.. Tepuk dada tanya sendiri.. 

 

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!