RAHİP BRUNSON TEKRAR TUTUKLANSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sözde ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson bir çok yasadışı faaliyette bulunmuş.

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'da FETÖ ve PKK ile işbirliği suçlamasıyla tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmiştir. Mahkeme son kararında Brunson'a ev hapsi verdi.

Bu durum halk arasında infiale yol açmıştır ve diğer tutuklulara karşı (durumun vehametini göz önüne alarak) 'eşitlik' ilkesine aykırıdır. Bunun yanı sıra ABD Devletin en yüksek resmi makamları tarafından 'tamamen serbest bırakılsın aksi halde Türkiye'ye ambargo uygularız' söylemleri resmiyet kazanmıştır. Bu durum sanık Andrew Craiq Brunson'un, haydut devlet yaklaşımını sergileyen ABD tarafından kaçırılma ihtimalini güçlendirmektedir. Bu durum hem Türk kanunlarına hem Evrensel kanunlarına muhalefet oluşturmakta. Ayrıyetten sanık Andrew Craiq Brunson' bu ABD nin adam kaçırılma ihtimaline karşı kendisinin de hayati tehlikesi oluşabilir. Çünkü ABD'nin bir kaçırmayı deneme girişiminde yasal Türk Emniyet güçleri elbette Silahlı,silahsız karşılık verecektir, böyle bir çatışma anında sanığın hayati tehlikesi bulunucaktır. Yani bu 'yeniden tutuklanma' talebimiz ayrıyetten sanığın hayatını güvence altına alınması için de bir gereklilik hatta zorunluluktur. Türk Halkının sanık Andrew Craiq Brunson'un işlediği isnad edilen suçlardan ve şu anki ABD'nin 'haydut devlet' yaklaşımı tarzından dolayı büyük bir infial yaşamaktadır. Hukukun üstünlüğü (Mahkeme) vazifesini (yargılama) neticelendirebilmesi ve eğer suçlu bulunursa hukukun gerekliliği (suçlu bulunursa-hapis cezası) anlam ifade edebilmesi için kişinin(sanığın) KAÇMA ŞÜPHESİ bulunmaması gerekmektedir. Oysa yukarıda ayrıntılı bir şekilde izah edildiği gibi KAÇMA ve KAÇIRILMA şüphesi ÇOK KUVVETLİDİR.

Bu sebeplerden dolayı tüm duyarlı halkımızı bu imza kampanyasına katılmasını bir VATANİ GÖREV olarak sizlerin değerlendirmesine sunuyorum.

SAYGILARIMLA

Mahmut Özpınar

Bugün Mahmut imzanı bekliyor!

Mahmut Özpınar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «RAHİP BRUNSON TEKRAR TUTUKLANSIN». Mahmut ve imza atan diğer 172 kişiye katıl.