Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 85 destekçiye ulaştı

Yaşadığımız günlerde toplum olarak hepimiz, üzüntü, kaygı ve hayretler içindeyiz. Nasıl oluyor da insanlar cebinden tabancayı çıkartıp apartman girişinde komşusunu gözünü kırpmadan vurabiliyor, camına kartopu gelen bir kişi nasıl oluyor da tanımadığı bir insanı kalbinden bıçaklayıp öldürüyor, bir başkası karısını sokak ortasında yatırıp domates doğrar gibi doğruyor, diğeri minibüsüne binen yolcuyu tecavüze yeltenip yakıp ellerini kesiyor.

Bu yaşadığımız toplumsal cinnetin sebeplerini sorgularken; bir de toplumda en çok izlenen, uzun yıllardır bir belki iki kuşağı etkilemiş televizyon dizilerini ve bunlarda yer alan bazı sahneleri de sorgulamak gerekiyor.

Ekranda sigara gösterilmesini yasaklamak nasıl bütün akciğer hastalıklarına çare olmuyorsa, elbette silah sahneleri de, toplumsal rahatsızlıkların tek sebebi olmadığı gibi kısıtlamak da ve tek çare değildir ama önemli bir yarar sağlayacağı da göz ardı edilmemelidir.

Bugün Şahap imzanı bekliyor!

Şahap FIRAT bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Radyo ve Televizyon Üst Kurulu: Televizyon dizilerinde, insanların silahla birbirlerine ateş etmelerinin, öldürmelerinin yer aldığı sahnelere kısıtlama getirilsin ya da buzlanma uygulansın.». Şahap ve imza atan diğer 84 kişiye katıl.