İzdivaç (Evlilik) programları kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Televizyon şovlarında, dizilerde kişiler gerçek yüzlerini, kendi gerçekliklerini göstermezler. Oradaki kaygı farklıdır. Görücü gelir ki bu kişiye katı, yatı, arabası, parası olup olmadığı sorulmuştur, görülen elektrik alamaz veya “bu kadar gelmiş bari hatırı kırılmasın, bir çay içelim der” sonra… Aslında sonrası yok. Yine elektrik alınmaz bu böyle sürer gider. Aile mahremiyeti, sevgi, saygı, aşk, ebeveynlik, yuva kurma gibi kavramların içi boşaltılır. İş eninde sonunda gelmiş “Elektrik almaya” dayandırılmıştır. Aileler yani küçük devletçikler böyle kurulmaz, böyle kurulmamalı yoksa boşanma oranı en düşük ülkeyiz diye övünürken bakıyoruz ki yüzde 2’den yüzde 4’e çıkmış, belki bir bakacağız yüzde 5 olmuş.Yapılan istatistiki çalışmalara göre bu tür programlarla yapılan evliliklerde bir tek bile mutlu yuva kurulmadı. Televizyon kanallarının çöpçatan programları ile kadının satın alınacak bir meta gibi gösterilmesi insanlık onuru ile bağdaşmıyor.                     Evlendirme adı altında yapılan bütün programlar aile mahremiyetine büyük zarar veriyor. İki kişinin bileceği aile konuları 80 milyonla paylaşılıyor. Aile kutsiyeti birilerinin televizyon programı yapacak kadar oyuncağı değil. Çöpçatan programları aile kurma yerine genç kızlara kötü örnek oluyor. Bizim gelenek, görenek, örf, adet ve inanç değerlerimize göre yuva kurmanın kuralları bellidir. Aile elektrik üzerine değil adalet, sevgi, saygı üzerine kurulur.

Bugün Yasin Doğan imzanı bekliyor!

Yasin Doğan Ege bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu: İzdivaç (Evlilik) programları kaldırılsın.». Yasin Doğan ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.