Kampanya Kapatıldı

PTT Gönderi Ücretleri Düşürülmeli

Bu kampanya 366 destekçiye ulaştı

Binlerce vatandaşımız, Postcrossing.com ve benzeri siteler aracılığıyla, dünyanın dört bir tarafına her ay on binlerce kartpostal göndererek ülkemizi tanıtıyor. Ne yazık ki, yapılan zamlar yüzünden artık gönderemiyoruz ve bu tanıtımı yapamıyoruz.

Gönderi ücretleri en pahalı ülkelerden biriyiz. Gelir düzeyi bizimle benzer olan Rusya, Hırvatistan, Romanya gibi ülkelerle aramızda %20-25 fark var. Ayrıca yakınımızdaki Portekiz, Almanya ve uzaktaki Güney Kore, Japonya gibi gelir düzeyi 4-5 katımız olan ülkelerin bile gönderi ücretleri bizden düşük. Yaklaşık 40 ülkenin kartpostal gönderim ücretlerini https://goo.gl/7hdeSC adresinde bulabilirsiniz.

İsteğimiz 3.70 TL olan ücretin uygun bir seviyeye çekilmesi veya aşağıdaki gibi çözümler üretilmesidir.

• Kartpostallar tebrik kartı tarifesinden gönderilebilir.
  • Filateli.gov.tr’den yapılan alımlarda indirim uygulanabilir. Örneğin 50 TL üzeri pul alımında %40 indirim gibi.
  • Çoklu gönderime pul hediye edilebilir. Örneğin 5 kartpostal gönderen bir müşteri, 3 gönderimlik pul kazanır.

PTT’nin, ülkesini tanıtarak oldukça faydalı işler yapan bu topluluğu mağdur etmemesini istiyoruz.

Bugün Sercan imzanı bekliyor!

Sercan Ulucan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «PTT Gönderi Ücretleri Düşürülmeli - Kampanyayı İmzala!». Sercan ve imza atan diğer 365 kişiye katıl.