PDR nin Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı ENGELLENEMEZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bazı Üniversiteler Rehberlik ve Psikolojik Danısma mezunlarını Klinik Psikoloji Yuksek Lisan Sınavlarina basvurularini kabul etmemektedir. Saglik Bakanligi Yonetmeligi ve Tababet Yasasina Gore Rehberlik ve Psikolojik Danışma mezunları Klinik Psikolojide yuksek lisans yaptiklarinda yasal olarak saglik meslek mensubu ve Klinik Psikolog olarak kabul edilmektedir.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma mezunlarinin klinik psikoloji yüksek lisans sınavlarina kabul edilmemesi eğitimde fırsat eşitsizligi yaratmakta ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve İnsan Haklarına aykırıdır. Egitimde fırsat esitliginin sağlanması için tüm üniversiteler Rehberlik ve Psikolojik Danışma mezunlarinı Klinik Psikolojik Yuksek Lisans Sınavlarina başvurularini kabul etmelidir. YÖK Baskanligi acilen Rehberlik ve Psikolojik Danisma mezunlarinin kariyer gelisimini sinirlayan yasa disi bu uygulamayi sonlandirmalidir.

PDR ciler yasal olarak Klinik Psikolog olabiliyorsa Klinik Psikolojik de yuksek lisans yapmalarinin engellenmesi bir insan hakki ihlalidir.