PER UN GOVERN D'ESQUERRES A REUS

PER UN GOVERN D'ESQUERRES A REUS

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas
Petit Reus ha iniciado esta petición dirigida a PSC (Partido político) y

PER UN GOVERN D’ESQUERRES A REUS

MANIFEST
La ciutadania de Reus vam votar el passat 26 de maig i vam decidir, després d’un període de temps prou llarg, tornar a donar un suport majoritari a les opcions polítiques de l’esquerra, com havia estat gairebé sempre en una ciutat liberal, progressista i avançada com la nostra.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit del Socialistes de Catalunya (PSC), en el seu conjunt, han duplicat el número de regidors que tenien, i han passat a tenir-ne de 6 a 12, gairebé al llindar de la majoria absoluta.

Per això, aquestes dues forces polítiques estan obligades a entendre’s, si és que volen obeir el mandat dels reusencs i les reusenques i, també, per tal de rescatar la nostra ciutat del retrocés en tots els àmbits, a què ens han dut els governs dels darrers vuit anys.

Cal destacar l’ample coincidència programàtica en les propostes d’ambdós partits, lògica, d’altra banda, tant per l’experiència de govern compartida durant anys, com per la reclamació dels valors de progrés, d’esquerres. Aquest és el ciment que hauria de fonamentar el nou model de governança que Reus es mereix.

L’esquerra transformadora.

Des de l’adveniment de la democràcia municipal, a Reus ens havíem dotat d’un model de govern municipal basat en conviccions del que anomenem ser d’esquerres; principalment de la conjunció de socialistes i de republicans, amb la participació d’ICV -avui sense representació directa-, van ser anys intensos i de grans transformacions bastides des de la complicitat.

Avui necessitem un govern sòlid, amb capacitat d’actuació suficient per tal de realitzar les polítiques públiques que tornin a possibilitar la transformació de la ciutat, amb el suport d’altres formacions polítiques per dissenyar, un futur anhelat de recuperació del lideratges perduts.

L’esquerra transversal.

Som conscients que la conjuntura actual no ajuda a l’entesa entre partits que és proclamen independentistes i els que no fan.

La governació d’una ciutat no pot estar supeditada a mandats externs, per legítims que aquests puguin ser. És la voluntat dels electors, el mandat de les reusenques i els reusencs, és el que ha de prevaldre, en qualsevol cas.

Algun dia, esperem que més aviat que no pas tard, ha de néixer una nova etapa de concòrdia, que suturi ferides, des del respecte mutu i amb el més sincer dels diàlegs.

Els acords transversals, més que els frontismes, han de protagonitzar aquesta imprescindible etapa, sense que obligui ningú a renunciar a les seves idees.

“Hem de sortejar les barreres existents perquè darrere segur que també hi ha vida; hem de refer velles aliances i amistats que havien estat gratificants i exitoses i més productives, ara no sobra ningú; hem de posar en valor el que ens acosta, no pas el que ens separa i, cal posar-se a treballar, que és el que cal. En fi, les oportunitats s’han d’aprofitar quan es donen, d’altra manera podríem lamentar no haver-ho fet”, apuntava en el seu colofó un article recentment publicat.

És per tot això ens cal un govern sòlid, un govern fort, que no podem deixar el futur de la nostra ciutat a les mans d’una ambició personal i d’un partit que, certament, és el que ha tingut més regidors, però amb una minoria febre i insuficient si el que es pretén és governar amb equanimitat per a tots els reusencs.

Cal doncs un govern dels guanyadors i, sens falta, cal posar-se d’acord i guanyar altres suports, que hi són, per tal d’assolir la majoria institucional.

Demanem, sabent que cada partit polític decidirà sobiranament, que és negociï amb generositat i posant la ciutat, els ciutadans, al centre de les decisions. Som conscients de les dificultats. Sabem que els pactes son complicats, però per aconseguir acord cal diàleg, bastir ponts i sobretot, voluntat d’entendre’s.

Els sotasignats estem plenament convençuts que aquest pacte és la millor alternativa per sortir de l’etapa grisa que hem patit fins ara i per aconseguir tenir, altra vegada, un projecte que il·lusioni, engrescador i potent per tal de garantir un futur pròsper i solidari per a Reus.

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 100!
Con 100 firmas, es más probable que esta petición aparezca entre las peticiones recomendadas