Petition Closed

Protect wild horses in Bosnia and Herzegovina

Supporters

Treasure that we must preserve

On the vast pastures of untouched nature Livno field, only ten kilometers away from the town of Livno, relaxing peace that rules the area impairs gallop over two hundred wild horses! Oni koje put nanese na područje Kruzi, od Korićine do Borove glave, impresionirat će očaravajući prizor krda divljih konja, koji u potrazi za dobrom travom, soli i vodom dnevno pređu i na desetine kilometara. That way they inflict on the area has been circulating since Korićine to Pine head, impress the stunning scenery herds of wild horses, in search of good grass, salt and water a day and go to the tenth kilometers. Divlji konji na ovim prostranstvima, skoro pedeset godina žive pod otvorenim nebom, prepušteni sami sebi, nemilosrdnim vremenskim uvjetima, jakim zimama i napadu divljih životinja kojih u okolnim šumama ima mnogo. Wild horses on these pastures, almost fifty years of living under the open sky, left to themselves, nemilosrdnim weather conditions, strong winters and attacking wild animals in the surrounding woods is a lot. Opstali su samo zahvaljujući predjelima koji su bogati travom. Survive only thanks to regions that are rich grass.

REASONS

U posljednje vrijeme svjedoci smo sve učestalijih natpisa u medijima o vandalizmu koje provode pojedinci nad divljim konjima na visoravni Kruge iznad Livna. The last time we all učestalijih inscriptions in the media about the vandalism carried out by individuals of wild horses on the plateau above Kruge Livna. Vrijeme je da napokon nešto učinimo kako bi ove plemenite životinje zaštitili. It is time to finally do something to make these noble animals protect.

Zato apeliramo na sve udruge, općine Livno, Kupres, Tomislavgrad, Glamoč, Hercegbosansku županiju, načelnika općina, predsjednika Vlade HBŽ Nediljka Rimca, MUP HBŽ, predsjednicu FBiH Borjanu Krišto, zastupnike u Parlamentu FBiH s područja HBŽ i sve one koji mogu pomoći da što žurnije pronadju način kako zaštiti ovo neprocjenjivo bogatstvo. Therefore I appeal to all NGOs, municipalities Livno, Kupres, Tomislavgrad, Glamoc, Hercegbosansko County, the Mayor, the Prime Minister HBŽ Nediljka Rimca, MIA HBŽ, president of the FBiH Borjana Kristo, the members of the Parliament of the FBiH in the field HBŽ and those who can help you urgent find a way to protect this priceless treasure.

Ukoliko imate saznanja o počiniteljima ovih nedjela nad konjima pošaljite nam mail na info@divljikonji.org ili na broj mobitela (+385) 091 788 42 45. If you have any information about the perpetrators of these doings of the horses send us mail to info@divljikonji.org or mobile number (+385) 091 788 42 45. Vaši podaci će ostati tajni i neće biti poznati trećim osobama. Your information will remain

Treasure that we must preserve

REASONS