Prograf (Nakil sonrası kullanımı zorunlu ilaç) SGK tarafından ödensin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Birçok insan; çeşitli hastalıklar yaşıyor ve organları fonksiyonlarını yerine getiremediği için organ nakli ile hayata dönüyor. Ancak zorlu hastalıklar atlatıp, nakil ile yaşama yeniden tutunan bu hastaları Sosyal Sigortalar Kurumu’nun yeni düzenlemesi ile bir engel daha bekliyor.

Nakil edilen organın, hasta vücudunun bağışıklık sistemi tarafından yabancı organizma olarak saptanmasını ve hücrelerinin imha edilmesini önleyen ilaç, bir süredir sigorta tarafından ödenmiyor. Bu ilacın nakilli kişi tarafından günlük ve düzenli kullanılması şart, aksi takdirde vücut nakledilen organı reddediyor. Fakat ne yazık ki ilacın ücreti organ nakli olmuş çoğu insanın alamayacağı kadar yüksek.

Bu ilaç devlet tarafından ödenmediği takdirde, belki de aylarca yaşama umuduyla nakil sırası beklemiş, türlü operasyon ve tedavilerle yeniden yaşama şansı yakalamış çoğu nakilli, hayatını kaybedecek. Bu zamana kadar bu ilacı sigorta kapsamında alma hakkına sahip nakilli kişilerden bu hakkın alınması adil değildir. Destek için imzanızı bekliyoruz.

Bugün Osman imzanı bekliyor!

Osman Can bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Prograf (Nakil sonrası kullanımı zorunlu ilaç) SGK tarafından ödensin.». Osman ve imza atan diğer 150 kişiye katıl.