Petition Closed

Profilo cinsiyetçi reklam filmlerini kaldırsın ve kadınlardan özür dilesin!

Supporters

Profilo, yeni çamaşır makinesini tanıtmak için “hassas anneler”e yönelik bir reklam filmi çekti ve aynı reklam içinde hem yemek yapmayı hem çamaşır yıkamayı kadınların doğal göreviymiş gibi sundu.

Ev içi emek, kadınların doğal uzantısı olarak görülemez ve yansıtılamaz. Yemeğin tuzunu ayarlamak da, çamaşır makinesini çalıştırmak da belli bir cinsiyetin görevi değildir. Kadınlar sadece kadın ya da anne oldukları için ev halkına yemek yapmak, temizlik işlerini görmek, çamaşır ve bulaşıklarını yıkamak gibi hizmetlerle yükümlü değillerdir. Üstelik bu tutum, erkekleri kendilerine “bakan” bir kadın olmadığı takdirde kendilerinin ve varsa çocuklarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz bireyler gibi gösterdiğinden erkekler için de küçük düşürücüdür.

Profilo’yu reklamda mutfak tezgâhında kullanmayı seçtikleri feminist “We Can Do It!” görseline uygun bir tavır almaya ve ev işlerini kadınların doğal görevleri olarak sunduğu için kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz!

This petition was delivered to:
  • Profilo
  • Profilo Müşteri İlişkileri

erktolia started this petition with a single signature, and now has 566 supporters. Start a petition today to change something you care about.