Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Profilo ve 1 diğer muhatap daha

Profilo cinsiyetçi reklam filmlerini kaldırsın ve kadınlardan özür dilesin!

destekçi

Profilo, yeni çamaşır makinesini tanıtmak için “hassas anneler”e yönelik bir reklam filmi çekti ve aynı reklam içinde hem yemek yapmayı hem çamaşır yıkamayı kadınların doğal göreviymiş gibi sundu.

Ev içi emek, kadınların doğal uzantısı olarak görülemez ve yansıtılamaz. Yemeğin tuzunu ayarlamak da, çamaşır makinesini çalıştırmak da belli bir cinsiyetin görevi değildir. Kadınlar sadece kadın ya da anne oldukları için ev halkına yemek yapmak, temizlik işlerini görmek, çamaşır ve bulaşıklarını yıkamak gibi hizmetlerle yükümlü değillerdir. Üstelik bu tutum, erkekleri kendilerine “bakan” bir kadın olmadığı takdirde kendilerinin ve varsa çocuklarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz bireyler gibi gösterdiğinden erkekler için de küçük düşürücüdür.

Profilo’yu reklamda mutfak tezgâhında kullanmayı seçtikleri feminist “We Can Do It!” görseline uygun bir tavır almaya ve ev işlerini kadınların doğal görevleri olarak sunduğu için kadınlardan özür dilemeye çağırıyoruz!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Profilo
  • Profilo Müşteri İlişkileri

erktolia bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 565 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Profilo: Profilo cinsiyetçi reklam filmlerini kaldırsın!». erktolia ve imza atan diğer 564 kişiye katıl.