PROFI: Încetați susținerea abuzului față de animale!

0 have signed. Let’s get to 2,500!

At 2,500 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!

Dacă Profi și-ar gestiona magazinele în același mod în care furnizorii de ouă își gestionează fermele industriale, acestea ar fi mizerabile, mici, înghesuite și nesigure.

Profi este unul dintre puținele supermarketuri din România care nu și-a asumat standardul cage-free de bunăstare a animalelor.

Profi a obținut o cifră de afaceri de 1.3 miliarde de euro în 2018, iar în 2019 a depășit 1000 de magazine în toată țara. Se consideră o companie responsabilă și competitivă, însă a rămas în urmă față de competitorii din România. 

Profi nu are o politică de bunăstare a animalelor, de aceea încă mai comercializează ouă cu cifra 3, provenite de la găini chinuite în baterii o viață întreagă.

Aceste cuști sunt atât de mici și înghesuite cu păsări, încât găinile nu pot face nimic din ce le este natural și firesc. Adesea, trupurile lor rămân prinse în cuști, iar aceasta duce la fracturi și rupturi osoase, malformații și pierdere severă de penaj. Unele găini ajunse la epuizare sau aflate în incapacitatea de a se mișca, sunt călcate până la moarte de către celelalte găini din cușcă.

Majoritatea companiilor din România au renunțat la sistemele de creștere în cuști. Lanțuri de supermarketuri precum Lidl, Carrefour, Kaufland și Mega Image au publicat angajamente conform cărora vor opri aprovizionarea cu ouă cu cifra 3 până în 2025 sau mai devreme. Chiar și companiile de fast food de calitate inferioară se îndepărtează de aceste practici îngrozitoare.

Profi spune: „Activitatea Profi este îndreptată spre satisfacerea nevoilor clienților, comunicând, în același timp, toate informațiile necesare”, dar nu menționează nicăieri adevăratele condiții în care sunt crescute găinile ale căror ouă marcate cu cifra 3 se află pe rafturile lor și nu ține cont de tendințele românilor de a achiziționa produse de calitate și din surse etice. Profi are puterea să creeze o lume mai bună și mai umană pentru animale. E timpul ca Profi să își ia angajamentul de a opri la nivel național aprovizionarea cu ouă de la găini închise în cuști.

Te rugăm semnează această petiție, prin care spunem conducerii de la Profi că nu vom mai intra în niciunul dintre magazinele lor până nu vor înceta sprijinul pentru acest abuz incalificabil la adresa animalelor.