Profesyonel Turist Rehberliği mesleğinin itibarını koru! Eğitimsiz rehber istemiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Merhaba!

Profesyonel Turist Rehberliği mesleği, adından da anlaşılacağı üzere, profesyonellik gerektiren, ülkemizi yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde aktarmayı hedefleyen, ekonomimizi canlandıran, kültürümüzü yaşatan  ve bunun için yıllarca eğitim alıp kendini her konuda geliştiren insanlardan oluşmaktadır.

Mesleğimizin ve dolayısıyla ülkemizin, kültürümüzün geleceği bir takım propagandalar veya yanlış kararlar yüzünden kötüye gitmektedir.

Biz profesyonel turist rehberleri, 6326 sayılı meslek kanunumuzun arkasında durarak, artık sessiz kalmayacağız. Sahte rehberliğe, kaçak turlara, yasal olmayan turlara, eğitimsiz rehberliğe karşı sizleri birleşmeye davet ediyorum.

Davamız Türsab toplantısında geçen konuşma ve bu konuşmaya karşılık verecek, olayı rehberler açısından değerlendirecek kimsenin ortaya çıkmaması ile başladı. Bu konuda dileğimiz ortak bir bildiri hazırlayarak rehberlerimizin bunları odalarına ve Tureb’e göndermeleri ve Türsab’ın kendi bakışını -haksız olduğundan emin olduğumuz- rahatça dile getirirken haklı olmasına rağmen sesi çıkmayan biz rehberlerin artık sesinin çıkmasını sağlamak.

Merhaba!