Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: YÖK

Prof. Dr. Öget Öktem Tanör devlet memurluğundan çıkarılmasın!

"Bilim" Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Barış için Akademisyenler bildirisine imza attığı için işten çıkartılmıştır.

Üniversiteler elbette ki çalışacağı kişileri kendileri seçerler. İşten çıkarılması yönetimin alacağı bir karardır ancak Bilim Üniversitesi bununla yetinmemiş ve Öget hoca hakkında YÖK'e başvuruda bulunarak "devlet memurluğundan çıkarılması"nı  yani hiç bir üniversitede öğretim üyeliği yapamamasını talep etmiştir.

Öget hoca Klinik Nöropsikolojiyi Türkiye'ye getiren ilk insandır. Psikoloji literatüründen Öget hocanın adının çıkartılması demek yeri doldurulamayacak koca bir boşluk oluşması demektir. 80 yaşını aşmış olmasına rağmen hala çeşitli üniversitelerde dersler vermekte, eğitimler düzenlemekte ve klinik nöropsikoloji alanında araştırmalar yapmaktadır.

Böyle bir talep hem Öget hoca hem de yetiştirdiği öğrenciler için onur kırıcıdır ve Türkiye'de bilimin gelişmesine sağladığı katkıları bir kalemde silmektir.

20 Temmuz'da yapılacak olan duruşmada, YÖK'ün,  Öget hocamızın arkasında durmasını ve devlet memurluğundan çıkartmamasını talep ediyoruz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • YÖK

N A bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 6.354 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Prof. Dr. Öget Öktem Tanör devlet memurluğundan çıkarılmasın!». Hakan ve imza atan diğer 6.353 kişiye katıl.