Kampanya Kapatıldı

Prof. Dr. Öget Öktem Tanör devlet memurluğundan çıkarılmasın!

Bu kampanya 6.351 destekçiye ulaştı

"Bilim" Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Barış için Akademisyenler bildirisine imza attığı için işten çıkartılmıştır.

Üniversiteler elbette ki çalışacağı kişileri kendileri seçerler. İşten çıkarılması yönetimin alacağı bir karardır ancak Bilim Üniversitesi bununla yetinmemiş ve Öget hoca hakkında YÖK'e başvuruda bulunarak "devlet memurluğundan çıkarılması"nı  yani hiç bir üniversitede öğretim üyeliği yapamamasını talep etmiştir.

Öget hoca Klinik Nöropsikolojiyi Türkiye'ye getiren ilk insandır. Psikoloji literatüründen Öget hocanın adının çıkartılması demek yeri doldurulamayacak koca bir boşluk oluşması demektir. 80 yaşını aşmış olmasına rağmen hala çeşitli üniversitelerde dersler vermekte, eğitimler düzenlemekte ve klinik nöropsikoloji alanında araştırmalar yapmaktadır.

Böyle bir talep hem Öget hoca hem de yetiştirdiği öğrenciler için onur kırıcıdır ve Türkiye'de bilimin gelişmesine sağladığı katkıları bir kalemde silmektir.

20 Temmuz'da yapılacak olan duruşmada, YÖK'ün,  Öget hocamızın arkasında durmasını ve devlet memurluğundan çıkartmamasını talep ediyoruz.

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Prof. Dr. Öget Öktem Tanör devlet memurluğundan çıkarılmasın!». Hakan ve imza atan diğer 6.350 kişiye katıl.