Completarea proiectului "Susținem cultura în București"

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
MUZE - Asociatia pentru Teatru, Film, Muzica si Dans started this petition to Primarul General al Capitalei and

Către Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan,

În atenția Consiliului General al Municipiului București,

Având în vedere propunerea dumneavoastră de a sprijini sectorul cultural independent, așa cum acesta se regăsește în proiectul de propuneri din data de 8 decembrie 2020: “Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării unor Granturi de sprijin al activității sectorului cultural independent din Municipiul București prin programul ”Susținem Cultura în București” și în urma studierii Regulamentului propus pentru accesarea acestor granturi,

Vă solicităm includerea artiștilor independenți (liber-profesioniști) în acest program, dat fiind că artistul este parte constituentă și indispensabilă a sectorului cultural. Argumentarea din Regulament este “un prim obiectiv este acela de a  susține și a salva de la dispariție întregul sector cultural”, or, fără artist, acest sector nu este întreg.

Pentru a evita interpretarea cum că solicităm un ajutor social, menționăm că propunerea noastră este ca artistul independent (liber-profesionist) să poată fi eligibil pentru acest program, doar în schimbul unei prestații.

Dacă simțiți că e incompatibilă solicitarea noastră cu programul deja conturat, vă solicităm o audiență, în vederea constituirii unui nou buget pentru un program similar, de această dată, dedicat artiștilor. Solicităm aceasta, dat fiind că artiștii nu au beneficiat de aceeași reprezentare de care au beneficiat entitățile juridice până acum.

Cu deosebită stimă,

Răzvan Ailenei – Președinte MUZE – Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans,

Elena Ghenoiu – Vicepreședinte MUZE – Asociația pentru Teatru, Film, Muzică și Dans,

În numele membrilor Asociației pe care o reprezentăm, precum și al tuturor celorlalți cosemnatari ai  acestei petiții.

0 have signed. Let’s get to 1,000!