Tornem a omplir Estrasburg: Persistir és guanyar

Tornem a omplir Estrasburg: Persistir és guanyar

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 7500!
Con 7500 firmas, es más probable que esta petición haga reaccionar al destinatario de la petición maker

OMPLIM ESTRASBURG ha iniciado esta petición dirigida a David Sassoli (European Parliament) y

                                                   MANIFEST

Tornarem a omplir Estrasburg el dia 13 de gener: Persistir és guanyar

El passat dia 2 de juliol vàrem pujar i omplir Estrasburg per reclamar al Parlament Europeu que els nostres Eurodiputats electes Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín poguessin assumir la seva acta d’Eurodiputat. No va ser possible per la deriva antidemocràtica de l'estat espanyol, la repressió judicial exercida pel Tribunal Suprem sobre Oriol Junqueras i l’amenaça d’empresonament de Carles Puigdemont i Toní Comin per part de la policia espanyola en territori francès.

El 19 de desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea – en dues decisions històriques – va dictaminar que tots tres son Eurodiputats de ple dret i que gaudeixen d’immunitat parlamentària des del dia en que van ser proclamats elegits. Aquesta decisió té uns efectes demolidors sobre l’actuació de l’Estat espanyol que s’havia conjurat – saltant-se les normes de la UE i els principis bàsics de qualsevol democràcia avançada – per impedir la representació al Parlament Europeu de més de dos milions de vots. 

El proper dia 13 de gener tornarem a pujar i omplirem de nou Estrasburg:

  • per acompanyar a Carles Puigdemont i Toni Comín en la seva entrada al Parlament com a Eurodiputats de ple dret.
  • per exigir al Parlament Europeu i a les Institucions de la UE que obliguin Espanya a prendre les decisions que permetin a Oriol Junqueras assumir, sense més demora, la seva condició d’Eurodiputat. Persistirem fins a aconseguir-ho.

Tanmateix, som conscients que només serem lliures quan no es vulnerin els drets fonamentals i puguem exercir de manera efectiva el dret a l’autodeterminació. Volem decidir, en llibertat, sense amenaces, repressió i violència, el nostre futur.

Exigim, doncs, al Parlament Europeu que reconegui que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental dels Europeus i que Espanya ha d’acceptar que n’és la solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Guanyarem! 

Signa i comparteix el Manifest en les xarxes socials amb el hashtag: #TornemAEstrasburg

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 7500!
Con 7500 firmas, es más probable que esta petición haga reaccionar al destinatario de la petición maker