Petiția pentru unirea Moldovei și României

175 have signed. Let’s get to 200!
At 200 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Даниил Бушила started this petition to Președintelui, Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova și României.

În lumina evenimentelor recente - atacul Federației Ruse asupra Ucrainei suverane și independente, noi, cetățenii Republicii Moldova, vă rugăm să luați în considerare posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România.

În primul rând, cetățenii Republicii Moldova sunt în pericol direct de a fi ocupați de Federația Rusă. Acest lucru este dovedit de următoarele fapte: în teritoriile de est ale Republicii Moldova există o formațiune separatistă „PMR”, care de fapt este o parte a Moldovei ocupată de Federația Rusă deoarece trupele ruse sunt staționate ilegal pe acest teritoriu și protejească regimul separatist criminal. Următorul fapt este harta prezentată de președintele Republicii Belarus, Alexandru Lukașenko, a atacului trupelor rusești în Ucraina, unde sunt indicate direct planurile de invadare a Moldovei. Și un alt fapt este activitatea sporită a trupelor de ocupație în estul Moldovei chiar în ajunul începerii războiului și până în zilele noastre.

În al doilea rând, uniunea statelor include Moldova în Uniunea Europeană, ceea ce asigură o îmbunătățire a nivelului de trai: creșterea salariilor, a pensiilor, reduceri de taxe, independență energetică, creșterea nivelului economiei, extinderea nivelului de viață al cetățenilor. drepturi, precum și acordarea cetățeniei UE populației RM.

În al treilea rând, Moldova o să inclusă în zona de protecție NATO, care neutralizează toate amenințările militare la adresa poporului, deoarece conducerea Federației Ruse înțelege că un atac asupra trupelor NATO este considerat un atac asupra Alianței și va duce inevitabil la grave consecințe.

Republica Moldova este incapabilă să stea singură împotriva agresiunii regimului politic al lui Vladimir Putin, așa că vă rugăm să obțineți sprijinul României, al vecinilor noștri, al aliaților istorici și al poporului nostru fratern. Moldova este ultima frontieră care desparte întreaga Europă de politica agresivă a Federației Ruse.

175 have signed. Let’s get to 200!