Vrem ca Victoria Pruteanu sa-si creasca copii acasa, fiind in libertate!

Vrem ca Victoria Pruteanu sa-si creasca copii acasa, fiind in libertate!

Создано
21 января 2016 г.
Направлено:
Vladislav Poghircă (SERVICIUL CETĂȚENIE ȘI GRAȚIERI) (SERVICIUL CETĂȚENIE ȘI GRAȚIERI) и
Петиция закрыта
Эта петиция собрала 9 316 подписантов

Почему эта петиция важна

Автор: Ludmila Popovici

Dle Presedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti,

Prin aceasta Petitie,Vă rugăm:

  • ASCULTATI ACEASTA MAMA TANARA, CARE  ESTE O VICTIMĂ DUBLĂ - A FOSTULUI SOȚ AGRESIV, DAR ȘI A SISTEMULUI, CARE NU I-A OFERIT NICIO ȘANSĂ, NICIUN SPRIJIN.
  • DAȚII VOIE SĂ-ȘI CREASCĂ COPIII, FIIND LA LIBERTATE! STATUL NU VA CÂȘTIGA NIMIC, DACĂ VA STA LA ÎNCHISOARE, DAR VA PIERDE MAI MULT, ÎNCURAJÂND VIOLENȚA DOMESTICĂ. 

Victoria Pruteanu este orfană, are 23 de ani, doi copii ai ei și trei surori la întreținere. Tânăra a trăit într-un coșmar continuu, ani la rând. Bătăile crâncene, umilința și amenințările cu moartea veneau din partea celui ce cândva i-a jurat credință în fața altarului. Din această cauză a avut două tentative de suicid, a pierdut prima sarcină la termenul de 7 luni, demnitatea și speranța unei vieți liniștite.
Coșmarul nu s-a sfârșit nici după ce s-a plâns la poliție și Primărie de mai multe ori. Atitudinea împăciutoare a celor care ar fi trebui să-i fie apărători, doar au ațâțat agresorul, pentru care cererea de divorț a fost ultima picătură. După una dintre altercații, în toamna anului trecut, tânăra a primit ordonanță de protecție, care îi interzicea bărbatului să se apropie de ea. Chiar și așa, vizitele au continuat, mai ales când bărbatul se îmbăta.
Infracțiunea pentru care a fost condamnată a avut loc pe 14 decembrie 2014, când bărbatul i-a făcut iarăși o vizită femeii cu care avea doi copii. Potrivit materialelor dosarului, în acea seară bărbatul era în stare de ebrietate și a început s-o agreseze pe tânără, amenințând-o că îi taie capul. Pentru a se apăra, martorii spun că fata a ieșit în ogradă descălțată, pe timp de iarnă, doar că de data asta a luat cu ea și un cuțit de bucătărie, primul care i-a ajuns sub mână.
„M-a ridicat în sus de păr și a strigat că îmi taie capul și îl aruncă în gârlă. Atunci m-am speriat, nu știam ce are în mână, că era întuneric. Instinctiv am aruncat înainte mâna în care aveam cuțitul și l-am înjunghiat. N-am vrut să fac asta, vă rog frumos să mă lăsați acasă să-mi cresc fetițele”, a spus Victoria Pruteanu printre lacrimi, când i s-a oferit ultimul cuvânt înainte de pronunțarea sentinței.

SURSA: http://politik.md/articles/social/video-o-orfana-cu-cinci-copii-luata-in-catuse-din-instanta-dupa-ce-si-a-injunghiat-sotul-ce-o-batea/35800/

Петиция закрыта

Эта петиция собрала 9 316 подписантов

Расскажите о петиции