#LetakJawatanTajuddin

Victory

#LetakJawatanTajuddin

This petition made change with 139,518 supporters!
Started
Petition to
Prasarana and

Why this petition matters

Started by Kerajaan Gagal

Kegagalan dan tiada rasa sensitif & empati oleh Tajudin Abdul Rahman, Pengerusi PRASARANA dalam menguruskan mangsa tragedi LRT pada 24 Mei yang lalu telah membuktikan beliau sama sekali tidak layak menjawat jawatan sebagai Pengerusi PRASARANA. 

Sikap beliau yang sombong, angkuh dan bongkak jelas terpancar ketika sesi sidang media yang dibuat oleh beliau sejurus melawat ke kawasan tragedi. Ditambah pula dengan “racist remark” beliau terhadap seorang journalist Cina (Boleh rujuk pada link ini: https://twitter.com/imnormgoh/status/1397106839741890564?s=21

 

Selain itu, beliau juga telah melanggar SOP berikutan tidak memakai pelitup muka, sebaliknya hanya memakai face shield sahaja. PDRM & KKM perlu ambil tindakan tegas ke atas Tajudin.

 

Oleh itu, kami mendesak agar Tajudin Abdul Rahman, MP Pasir Salak untuk segera meletakkan jawatan sebagai Pengerusi PRASARANA. Kementerian Kewangan juga perlu bertindak memecat Tajudin jika dia masih lagi berkeras melepas jawatan tertinggi anak syarikat MOF tersebut. 

#LetakJawatanTajudin

Victory

This petition made change with 139,518 supporters!

Share this petition