Pomozte ochránit uživatele internetu a zachovat svobodný internet

0 a signé. Allez jusqu'à 100 !

N A
N A a signé la pétition

Pomozte ochránit uživatele internetu a zachovat svobodný internet

Současné zákony zvýhodňují technologické giganty, ne uživatele, jako jste Vy. Věnujte, prosím, 30 vteřin svého času a pomozte ochránit naši kulturu a zachovat svobodný internet.

Petici podpořilo už více než 40 000 lidí.

Evropský parlament bude za několik dnů hlasovat o tomto naprosto zásadním tématu – o ochraně uživatelů internetu jako jste Vy a o ochraně našich oblíbených umělců a hudebníků před dominancí technologických gigantů.

Pokud teď nebudeme jednat, riskujeme, že přijdeme o radost z online sdílení a vytváření hudby, umění a dalšího obsahu.

Globální technologičtí giganti jako Facebook a YouTube jsou kritizovaní za to, že v Evropě neplatí adekvátní část daní a nevytvářejí zde pracovní místa. Kdežto náš lokální kulturní a kreativní průmysl – hudba, film, umění, literatura – představuje 12 milionů pracovních míst napříč Evropou. Jsme lidé, ne roboti.

Teď máme příležitost jednat a bránit budoucnost našich hudebníků a umělců tím, že jim zajistíme, aby se svojí tvorbou mohli uživit. Postavme se konečně globálním technologickým gigantům.

Více informací o hlasování:

•        12. září se bude v Evropském parlamentu hlasovat o evropské směrnici o autorském právu. Tím, že podpoříte tuto petici, dáte jasný signál svým poslancům, aby hlasovali pro takovou Evropu, která podporuje zájmy svých občanů a napravuje neférovost na digitálním trhu – a to jednou pro vždy.

•        Hlasováním dojde k přizpůsobení autorského práva potřebám 21. století, abychom zajistili, že hudebníci, umělci a další tvůrci obsahu, který máme rádi a sdílíme jej na sítích typu Facebook a YouTube, dostali spravedlivou odměnu za využívání jejich tvorby. Nyní je to tak, že většinu zisku si přivlastňují technologičtí giganti.

•        Stovky členů Evropského parlamentu již tuto ochranu podporují, stejně jako miliony umělců, hudebních tvůrců a jejich fanoušků napříč Evropou.