POMEM ÖN LİSANS KPSS BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLSÜN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

ÖSYM'nin 2018 yılında yapılan Ön Lisans KPSS sınavına 749.396 kişi girmiştir. Bu sayı geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlara katılım sayısına nazaran çok daha düşüktür ve haliyle standart sapma oranı bir o kadar da yükselerek mağduriyet yaratacak dereceye gelmiştir. Bu sınava girenler arasından 3'te 2'sinden fazlası, yarım milyona yakın 475 Bin kişi POMEM(Polislik) alımlarında istenilen Ön Lisans KPSS 70 baraj puanının altında kalmıştır. Standart sapma oranının normalin üzerinde anormal bir şekilde adayların puanlarına etki ettiğinden adaylar KPSS 70 baraj puanı için hedeflediği net sayısını tutturmasına rağmen alacağı puanın 3 ile 5 puan aşağısını almış, haliyle polislik hedefi olan adayların çoğu 68 ile 69.9 gibi küsuratlarda kalmıştır. Ön Lisans KPSS'nin her yıl değilde iki yılda bir yapıldığını düşününce de bu durum büyük mağduriyetler yaşatmaktadır.

Hal böyleyken TSK, Jandarma, Sahil Güvenlik, Astsubay/Subay ve benzeri kamunun bir çok alanındaki alımlarda uygulanan Ön Lisans/Lisans KPSS 60 baraj puanının polislik alımlarında da uygulanmasını veya en azından yüksek olan puan farkının makul bir seviyeye indirilmesini, mümkün olduğu surette iki yılda bir yapılmakta olan KPSS Ön Lisans adaylarına POMEM alımlarında verilen kontenjan sayısının iyileştirilmesini talep ediyoruz.

Evet, bu mesleğe sahip olabilmek için temel bir takım eğitimlerden geçmiş olmak gerekir, teorik bilgilere dayalı sınavlarda bariz eksikliklerin olduğu düşünülen bir puan aralığı bırakılmalı, aday adayları bunlara tabii tutulmalı lakin bu not aralığı adil olmalı; gençlerin hayallerinden daha yüksek tutulmamalı.

Bu hususta imza kampanyamızı başlatmış olup, yeni dönem POMEM alımlarında gerekli düzenlemelerin yapılarak ilana çıkılmasını ilgili mercilere saygılarımızla arz ediyoruz.

• Kampanyamızın en kısa sürede ilgili yerlere ulaşması ve sonuçlanması için bu kampanyayı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak destek olabilirsiniz.

Bugün POMEM imzanı bekliyor!

POMEM PLATFORMU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «POMEM ÖN LİSANS KPSS BARAJ PUANI DÜŞÜRÜLSÜN». POMEM ve imza atan diğer 313 kişiye katıl.