Petition Update

Proces intentat la Curtea Europeana de Justitie privind situatia cainilor!

Un Om
Bucharest, Romania

Aug 15, 2014 — Comisia Europeana chemata la Curtea Europeana de Justitie in problema cainilor fara stapan din Romania!

Uciderea cainilor, modul crud de capturare, situatia terifianta din adaposturile primariilor, abuzurile autoritatilor au afectat extrem iubitorii de animale cu repercursiuni pana la nivel somatic.Traumatismele mentale au avut uneori efecte fatale ducand chiar pana la deces.

Toate aceste lucruri sunt reclamate la Curtea Europeana de Justitie si este OBLIGATORIU sa fie sustinute prin DECLARATIILE NOASTRE (care trebuie sa fie peste 100 ca sa fie reprezentativa cauza!)

Invocand in principal afectarea emotionala, la initiativa si sub coordonarea dei Brigitte Swoboda, Austria, avocat specializat in drept european, a fost elaborat un material bazat pe informatii, studii, argumente. In data de 17 iulie a fost depus dosarul la Curtea Europeana de Justitie, iar in 25 iulie Curtea Europeana de Justitie a inregistrat Cererea de Sesizare a Instantei prin care Comisia Europeana sa fie obligata a interveni printr-un cadru legislativ european in rezolvarea efectiva si etica a problemei cainilor fara stapan din Romania (si din alte state membre cu situatii similare). Pentru ca Tratatele Europene nu prevad o baza legala cu privire la protectia animalelor, acesta fiind lasata in competenta statelor membre, singura cale pentru obligarea Comisiei Europene de a actiona este in contextul sanatatii mentale a oamenilor; in acord cu art. 168 AEUV, atat Uniunea Europeana cat si statele membre sunt responsabile “pentru eliminarea surselor de amenintare pentru sanatatea fizica si mentala”.

Materialul depus la Curtea Europeana de Justitie include si un raport elaborat de FNPA cuprinzand date si imagini ale situatiei gestionarii cainilor in Romania si un capitol in care discutam despre modul in care parte din populatia Romaniei este afectata de ceea ce semnifica in realitate gestionarea cainilor.

Va rog , cat de repede este posibil, sa trimiteti scurta dvs DECLARATIE (maxim o pagina), preferabil in engleza (daca nu, se poate si in romana), cu nume, adresa domiciliu, email, telefon, in care sa prezentati experienta proprie referitoare la ceea ce se intampla in Romania ca de exemplu:
- cum ati fost sau cum va simtiti afectat psihic
- daca ati fost atacati fizic/verbal de hingheri, de catre personalul adapostului public, de politia locala (comunitara), de politie (din cadrul MAI), de alte autoritati publice
- experiente privind conduita medicilor veterinari implicati in gestionarea cainilor
- descrieti cazurile de abuzuri asupra cainilor fara stapan pe care le-ati intalnit
- descrieti ignorant, complicitatea autoritatilor

Este de o importanta extrema ca declaratia sa fie insotita de (in functie de caz):
- certificat medical care sa ateste o depresie, stress, anxietate etc (daca Declaratia dvs reflecta afectarea psihica)
- certificat medical care sa ateste un abuz fizic (daca Declaratia dvs vorbeste despre un abuz fizic)
- plangerea pe care ati depus-o la Politie (daca ati depus o plangere) (si eventual raspunsul daca deja il aveti)

Procesul are loc la Luxembourg, iar din Romania vor exista martori. Martori vor putea fi doar dintre cei care au dat declaratii insotite de certificate medicale. Costurile de deplasare la Luxembourg pentru martori vor fi suportate de Curtea Europeana de Justitie.

Pentru a va ajuta sa va regasiti atunci cand vorbiti de traumatismele psihice aveti mai jos exemplificari posibile de efecte ale impactului psihic dat de abuzurile savarsite asupra cainilor strazii in Romania (efecte psihice si somatice):

probleme grave de somn (nu poti dormi, te trezesti adesea, cosmaruri, dorinta de a nu te mai trezi), probleme de concentrare, pierderea memoriei, oboseala psihica, fizica, nervozitate, iritabilitate, anxietate, pierderea entuziasmului, pierderea sperantei, pierderea energiei, teama permanenta, ingrijorare permanenta, depresie, frustrare, resemnare, schimbari rapide de stare emotionala, atacuri de panica, pierderea poftei de mancare /pofta de mancare in exces, spaima fata de apeluri necunoscute, probleme severe la iesirea in spatiul public din teama de a nu te confrunta cu acte de cruzime fata de animale, neglijarea responsabilitatilor la serviciu si in familie, neglijarea persoanei proprii, decadere fizica, dureri de cap, spasme musculare, probleme tiroidiene, dureri in piept, hipertensiune arteriala, pierderea parului, afectiuni ale pielii, dezvoltarea de alergii, probleme gastrointestinale, ulcere, gastrite, senzatie de voma, probleme de imagine in afara tarii din cauza practicilor asupra animalelor din Romania.

Este preferabil ca declaratia sa fie semnata si scanata insa, daca nu este posibil, trimiteti-o fara semnatura, prin email, la cmarsene@yahoo.com

In caz ca aveti nelamuriri ori doriti detalii suplimentare ma puteti contacta!

Va multumesc!
Carmen ARSENE