Polis Alımlarında KPSS PUANI ve YAŞ ŞARTI Esnetilsin.!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

KONU: Polis alımları şartları olan KPSS puanı ve YAŞ aralığı.
Gönüllülük esas olan Polislik için şartların düzenlenmesi şarttır.
2019 yılında yapılacak olan polis memur alımlarında Lisans ve Önlisans mezunları olarak şartlarda esneklik sağlanmasını talep etmekteyiz.
2018 yılı içerisinde Lisans (PAEM) ve Lise düzeyinde (PMYO) alımlarında yaş hükmünün sınavın yapıldığı yıl içerisinde ‘’31 Aralık’’ gün alma ibaresi ‘’1 Ocak’’ baz alınarak yapılmasına rağmen 23.Dönem POMEM alımlarında ‘’1 Ocak’’ gün alma ibaresi baz alınmadı. Yaşanan bu mağduriyet dikkate alındığında son senesi olan kişiler 1 yılı ile beraber tüm şansını kaybetti bu sebeple yaşın yükseltilmesi mağduriyeti gidermesi açısından şart olmuştur. Polislik eğitimleri eşit sağlanırken, mesleğe devam sürecinde eşit şartlara sahipken başvuru sürecinde geçerli eşit şartların sağlanmasını;

• - POMEM-PÖH alımlarında yaş hükmünün ‘’1 Ocak 32 yaş’’ olarak baz alınmasını; mümkün olması durumunda gün alma ibaresinin kaldırılması ve 32 yaşını doldurmamış baz alınarak değişmesini,
    - POMEM alımlarında KPSS şartının ‘’ÖNLİSANS 60’’ olarak baz alınmasını
    - PÖH alımlarında KPSS şartının kaldırılması,
    - POMEM-PÖH alımlarından alınacak olan kadın kontenjan sayısının maksimum seviyeye çıkarılması gerekmektedir.