Polis Alımlarında KPSS PUANI ve YAŞ ŞARTI Esnetilsin.!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

KONU: Polis alımları şartları olan KPSS puanı ve YAŞ aralığı.
‘’ VATAN SEVMENİN, VATANA HİZMET ETMENİN YAŞI, CİNSİYETİ, MEZUNİYETİ YOKTUR.’’
Emniyet içinde binlerce görevden alınma yaşandı. Şuan dahi kolluk görevinde %100 kişi sayısı ile devam edilememekte. Bu açığın kapanması ve gönlünde vatana hizmet aşkı olan binlerce gencin YAŞ şartına, KPSS puanına ve KONTENJAN sınırına takılması tezat oluşturmakta. Gönüllülük esas olan Polislik için şartların düzenlenmesi şarttır.
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında yapılacak olan polis alımlarında Lisans, Önlisans ve Lise mezunları olarak şartlarda esneklik sağlanmasını talep etmekteyiz.
2017-2018 yılları içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan alımlarda başvuru şartlarının zorluğuna ve yapılan binlerce başvuru sayısına rağmen mülakat komisyonlarımızın gerekli eleme sürecindeki başarısına güvenerek başvuru sayısına bakılmaksızın vatanını seven devletine, milletine, vatanına hizmet etmek isteyen gençler olarak şans verilmesini istemekteyiz.
2018 yılı içerisinde Lisans (PAEM) ve Lise düzeyinde (PMYO) alımlarında yaş hükmünün sınavın yapıldığı yıl içerisinde ‘’31 Aralık’’ gün alma ibaresi ‘’1 Ocak’’ baz alınarak yapılmasına rağmen; 23.Dönem POMEM alımlarında ‘’1 Ocak’’ gün alma ibaresi baz alınmadı. 23 Dönem POMEM ilanı 28 Eylül 2018 tarihinde yayınlanmış olup, yaş şartı gün alma ibaresi 23.Dönem alımları devam ederken 19 Ocak 2019 tarihinde değişmiştir 4 ay gibi bir zamanda 1989 tarih doğumlu aday adayları mağduriyet yaşamıştır. Yaşanan bu mağduriyet dikkate alındığında polislik eğitimleri eşit sağlanırken, mesleğe devam sürecinde eşit şartlara sahipken başvuru sürecinde geçerli eşit şartların sağlanmasını;
- POMEM-PÖH alımlarında yaş hükmünün ‘’1 Ocak 32 yaş’’ olarak baz alınmasını; mümkün olması durumunda gün alma ibaresinin kaldırılması ve 32 yaşını doldurmamış baz alınarak değişmesini,
- POMEM alımlarında KPSS şartının ‘’LİSANS 50 ÖN LİSANS 60’’ olarak baz alınmasını
- PÖH alımlarında KPSS şartının kaldırılması,
- POMEM-PÖH alımlarından alınacak olan kadın kontenjan sayısının maksimum seviyeye çıkarılmasını isriyoruz.