Petition Closed
Petitioning 坂本 剛二 and 39 others

国会議員の皆様へ。国会の審議の場において、『秘密保全法=特定秘密保護法』と『日本版NSC創設』への反対表明をしてください!そうでないと、次の選挙であなたには票を入れません。

(The english version is written below.)

日本の皆様へ

原発が収束しておらず、汚染水が漏れ続けている中で、2013年12月6日、特定秘密保護法が強行採決されました。

この「特定秘密保護法」は私たちの言論の自由や正しいことを知る権利を奪う可能性が極めて高い、悪質なものです。

日本全国のみならず海外からも集まった特定秘密保護法廃案のご署名は、現時点で5925名にもなっています。

しかし、『日本の国会は、インターネット署名は電子署名なので受理しない』とのこと。

直筆じゃないとダメなのだそうです!(このインターネットの現代に、唖然、、、)

皆様、再度お手数おかけしてすみませんが、以下の署名用紙をプリントアウトして、
直筆で(←これが役所のこだわりです)ご署名頂き、下記宛先までお送り頂けないでしょうか。

10名分記入できるので、ぜひぜひ、ご家族やお友達にもお声掛けされてみてください。

※以下の、NGOプラットフォームジャパンさんのホームページから、特定秘密保護法廃案署名用紙(要旨・送付先明記)をダウンロードしてご使用ください。

繰り返しになりますが、このchange.orgでの署名をプリントして実際の紙面にして請願しても、

「直筆ではなく電子署名なので日本の国会は受理出来ない」とのことです。

NGOs-CPJapanさまのHPもよろしければぜひぜひご覧ください!

署名の締め切りは、

【2014年3月31(月)】とさせて頂きます。

全国のみなさまのご意志を、力強い民意の声として届けましょう!
皆が正しいことを知ることができて、自由に発言が出来る、それが民主主義国家として当然の「国」の在り方です。

それは、世界大戦を越えて、先人たちが辛苦の果てにようやく勝ち取ってくれた自由と権利です。

そして主権を持っているのは政府ではなく、私たち一人一人の国民です。

主権者として、みなさん一人一人が、

特定秘密保護法のような悪法は廃案すべしと、力強い民意の声を国会にとどけましょう!

どうぞ宜しくお願い致します。

NGO・CPJ代表:西田博一、共闘者:篠田千佳子

追記*

秘密保全法については、ぜひ日弁連のこちらの資料を参照ください!全国の弁護士の方々が、この法律への反対を強く表明しています。

また、山本太郎議員さんが、ご自身のブログで、秘密保全法について分かりやすく書いてくださっています。また、地元の国会議員に直接メールなどで請求する方法も述べていらっしゃいます。

ぜひ読んでみてください!

こちらの東京23区ノートさんのブログも大変分かりやすくまとめてくださっています。

For foreign people:

The Japanese government is going to enact a bad secrecy law and Japan version NSC.
If this secrecy law be enacted the government can decide the important information as a“secret”.

Moreover, They has told that the person who leaked the secret, and the person who tried to know about a secret are punished by this bad law.
And they also said  the“secret”include the information about Fukushima!!
Now we need the information absolutely about the nuclear power plant disaster of Fukushima.
This law will rob us of our rights of knowledge and liberty of expression.
This bad law is violating the democratic soul and the Constitution of Japan.

And,most of  the Japanese people think that NSC is not necessary in Japan.
It is because these are entailing a risk of becoming the Army Command someday.

About the secrecy law, 82% of people want government to debate very carefully, and 50% or more are opposing to this law.
But in this weekend(7 Nov), the government is going to force this law into enactment in spite of our oppositions.

The New York Times had written about this bad law.

We would be grateful if you could subscribe a petition of objection.

Now, there is one request. Would you mind if we ask you to send us the real sign of yours?

If it's possible, print out the form of subscription from this URL. http://www.sonegoro.jp/%E7%89%B9%E5%AE%9A%E7%A7%98%E5%AF%86%E4%BF%9D%E8%AD%B7%E6%B3%95/ Next, please write “your name, your postal code, your address”.
Finally, could you send it to this address?   Postal code: 561-0801 Sonenishimati 3-6-2-501. Toyonaka-City,Osaka-Pref,JAPAN   I’m very sorry to put you to trouble.
Actually, we were told that the Diet of Japan can't receive our subscriptions because change.org is an electronic signature!!
They told that the signature of realistic autographs would be able to accept.
However, since it becomes international mail, we don't force you to do.
With your knowing this fuct of Japan, we were encouraged truly.

Of course, on-line signature is possible from this screen.

When you use iphone or a mobile phone, please begin to click the red button under a screen.

While using PC, it is OK to push a red button at the very end.

There are the spaces to write your information.
- Your family name
- Your name
- E-mail address

-Your city (probably iphone or mobile only)
- your postal code
- Comment(optionally)

When you have finished filling, please click the red button.
The signature will be completion!
Thank you very much for your consideration!

This petition was delivered to:
  • 坂本 剛二
  • 海江田 万里
  • 衆議院
  • 下村 博文

NGO Civilian Platform JAPAN + 篠田千佳子 started this petition with a single signature, and now has 6,065 supporters. Start a petition today to change something you care about.