MANIFEST PER UN MONTGAT APACIBLE

Petición cerrada

MANIFEST PER UN MONTGAT APACIBLE

Esta petición ha conseguido 1072 firmas
Plataforma Veïnal Què implica Wavegarden a Montgat ha iniciado esta petición dirigida a Plataforma Veïnal Què implica Wavegarden a Montgat

La Plataforma Veïnal Què implica Wavegarden a Montgat s’ha informat àmpliament, i continua fent-ho, sobre el projecte de construir la tercera llacuna (o piscina) d´onades artificials més gran del món, que l’empresa Wavegarden BCN, SL, vol posar en marxa entre el l´escola Hamelin i les pistes de pàdel ubicats al Pla de Montgat.

Al nostre parer, les conseqüències que la realització del projecte comportarien a Montgat són:

– Important augment de visitants, amb el conseqüent increment del trànsit rodat al poble, que s’afegirà a l’actual saturació al voltant del Hamelin i que dificultarà la futura pacificació de la NII fins al Masnou.

– Creació d’una demanda, avui inexistent,  de places hoteleres i augment de la de pisos turístics, que comportarà l’increment dràstic de la gentrificació (procés que expulsa els habitants del poble i els subtitueix per turistes o altres persones amb més poder adquisitiu,   a causa de la pujada dels preus dels immobles); i d´una creixent demanda d’oci nocturn.

– Destrucció d’una zona verda i reducció extrema d’un dels dos únics corredors biològics encara existents al Baix Maresme, que va des de la Serralada de Marina fins el litoral. Pràctica desaparició de l'”espai buit”(espai lliure)  entre Montgat i el Masnou.

- Ús abusiu d´un recurs tan limitat i escàs com és l´aigua,  i afectació de les aigües freàtiques.

– Augment del soroll de fons en les zones del voltant al llarg de tot el dia, com a conseqüencia  tant a les instal·lacions com a la mobilitat dels visitants.

Perquè volem continuar sent un poble tranquil i més verd, la decisió sobre una obra faraònica com la que es planteja, que podria ser la primera pedra que alteraria radicalment el nostre Montgat, creiem que li pertany al poble i volem que sigui el poble qui la prengui.

Per tot això, la plataforma, amb les veïnes i veïns de Montgat, des del seu inici va demanar una Consulta Popular Vinculant en cas que aquest projecte continués endavant.

Després de la manifestació, al Ple de data 27/07/2017, l’Ajuntament es va comprometre a dur a terme aquesta consulta popular vinculant i es va aprovar la creació d’una comissió especial on participaran tots els grups polítics amb representació municipal,  però per l’art. 77 del ROM (Reglament Orgànic Municipal) no han permès que la Plataforma hi formés part.

Demanem la modificació del ROM de Montgat perquè la Plataforma pugui ser inclosa amb els mateixos drets que la resta de participants.

PLATAFORMA VEÏNAL QUÈ IMPLICA WAVEGARDEN A MONTGAT

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 1072 firmas

Comparte esta petición