Doğrulanmış başarı

Türkiye'de Plastik Poşetler Ücretli Olmalı, Doğamızı Korumalıyız

Bu kampanya 4.592 destekçi ile değişim yarattı!

Merhaba, Ben Şişli Terakki Ortaokuluna giden, 6. sınıfta bir kızım. Son zamanlarda naylon poşetler ile ilgili bir kampanya başlatmak istiyordum.

Her tarafta uçuşan naylon poşetler, hayvanlara ve ülkemize zarar veriyor.  Naylon poşetler toprağa karışmaya başladığında, etrafa zararlı kimyasallar yayıyor ve besin zincirimizi kirletiyor. Petrol ve doğal gaz gibi yenilenemeyen enerji kaynaklarının azalmasına neden oluyor.

Çoğu yabancı ülkede olduğu tüm marketlerdeki plastik poşetlerin ücretli olmasıyla ilgili bir yasa gelirse, plastik poşet kullanımı azaltılacaktır. Bu Dünya bize emanet, onu korumalıyız. Ayrıca plastik poşetlerden toplanan para çevre ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına bağışlanırsa, doğamıza sahip çıkmış oluruz.

Bir imza bile çok önemli, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkmalıyız.

İmza sayıları arttığında kampanyamı süper marketlere de taşıyıp, onların da desteğini isteyeceğim.

Bugün Talu imzanı bekliyor!

Talu Yıldırım bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Plastik Poşetler Ücretli Olmalı, Doğamızı Korumalıyız @fdemetsari». Talu ve imza atan diğer 4.591 kişiye katıl.