PLASTİK MADDE KULLANIMI YASAKLANSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

PLASTİK MADDE KULLANIMI YASAKLANSIN

Plastikler, karbon (C) içerikli polimerlerden (çoklu moleküller) yapılmışlardır. Isı, ışık, basınç ve kimyasalların etkileriyle uzun  zamanda çözünen polimerler, çok tehlikeli monomerleri (birimleri) oluşturur. Bu tehlikeli maddeler, HAVAYI, SUYU VE TOPRAĞI ZEHİRLEYEREK canlılara geçer ve yaşamı zehirler.

Yiyecek , içecek kabı olarak kullanılmalarında ise, kalp hastalıklarından kansere kadar geniş bir yelpaze bilim insanları tarafından araştırma sonuçları olarak yayınlanmaktadır.

Cambridge Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Prof. Davit Melzer  tarafından yürütülen araştırma, plastik kaplarda bulunan zehirlerden biri olan BPA (Bisphenol – A) adlı maddenin ölümcül olduğu ispatlandı. Dünyanın en çok üretilen kimyasal maddelerinden biri olan ve ABD ile Avrupa’da nüfusun % 90’ının vücudunda görülen BPA’nın yasaklanması istedi. Ambalaj maddelerine dayanıklılık katan ve suyu sızdırmayan BPA, ucuz olduğu için tercih edilmekte olup, kimyasal yapısıyla hormona benzediği için, endokrin sistemini bozarak, Diyabet, Kalp - Damar ve kanser hastalıklarına sebeb olup,  yaşama zarar vermektedir.

Denizler, okyanuslar; kümelenmiş devasa plastik dağlarla dolu. Gözle görülmeyen bu dağları, balık ağları, misinalar, plastik melzemeler ve  poşetler oluşturuyor. Pek çok deniz canlısının yaşamı, bunları yuttuğu için ve  vücutları bunlara dolandığı için sona ermektedir.

En kolay imha yolu yakılmasıdır. Ama bu işlem sırasında bile, havaya zehirli gazlar ve ağır metaller salınmaktadır.

Plastik maddelerin kullanımına yasalarla “DUR” diyerek yaşama sahip çıkalım.

İZÇEP (İzmir Çevre Gönüllüleri Platformu) Başkanı
                                       Merih Yücel

Bugün Merih imzanı bekliyor!

Merih Yücel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «PLASTİK MADDE KULLANIMI YASAKLANSIN». Merih ve imza atan diğer 601 kişiye katıl.