Plajlar Halkındır...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İl Özel İdaresi’ne ait bulunan ve bu cihetle, kanunen tüm vatandaşların ücretsiz olarak giriş yapmasına, bu yerlerden yararlanmasına açık olan plajlar açısından; çeşitli işletmelerin plajlara girişte ücret talep etmesi ve ödenmediği takdirde de girişe izin vermemesi açık bir hak ihlalidir. Maalesef, Sinop'un birçok plajında, ücretli giriş uygulaması halen devam etmekte olup, gün geçtikçe başka plajlar da bunlara eklenmektedir. Sorun artık genel bir hale dönüşmüştür. Keza, Sinop İl Özel İdaresi Kül. Tur. ve Sos. Tes. İşl. A.Ş Karakum Tesisleri’nde  girişe konulan turnikeler ile bu uygulamanın, somut bir örneğini görmekteyiz.  Geçen yıl makbuz kesilerek başlanan uygulama, bu yıl turnike koyularak yapılmaktadır.  Üstelik belirtilen tesisin kendi işletme alanına girmeyen Karakum Öğretmenevi'ne (ASO) ait plaj kısmına da aynı noktadan giriş yapılması gerektiğinden, Öğretmenevi’nin plajına gidilecek dahi olsa ücretsiz giriş yapmak mümkün değildir. Belirtilen örnek tesiste her geçişte 3 lira kesiliyor. Üstelik aile olarak gidilirse her bir aile üyesinden ayrı ayrı 3 lira ücret alınıyor. Bu uygulamanın benzeri Sinop’ta, aslında  Devlet’e ait olduğu bilinen hemen hemen bütün plajlarda uygulanıyor. Böyle devam etmesi halinde, vatandaşların Anayasa ve diğer yasalar ile koruma altına alınan sosyal hakları ayaklar altına alınacak ve vatandaşların, telafisi mümkün olmayacak derecede mağduriyetine neden olunacaktır.