Kampanya Kapatıldı

Piyanist Dengin Ceyhan'ın tutukluluk haline son verilsin

Bu kampanya 5.679 destekçiye ulaştı

14 Şubat’ta sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek evine yapılan baskınla gözaltına alınan piyanist Dengin Ceyhan, yedi günlük gözaltı sürecinin ardından, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

671 sayılı KHK’ya göre 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenen suçlarda denetimli serbestlik süresi 2 yıl ve Dengin Ceyhan’a isnad edilen suçun, basın ve medya yoluyla gerçekleştirilmesi durumlarında olduğu gibi arttırılma koşulları mevcut değil. Dava sonucunda hapis cezası infazı ile karşı karşıya kalması da olası değil. Buna rağmen Dengin Ceyhan şu anda tutuklu.

Dengin Ceyhan; kaçma şüphesi olan azılı bir suçlu değil, başarılı ve duyarlı bir piyanisttir.

Sanat ve sanatçı, toplumun aydınlık yüzüdür. Bu gibi yanlış kararlar, yüzyıllar geçse de karanlık bir geçmiş olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak sanat hep aydınlatmaya devam edecektir. Kararın siyasi bir karar olduğu aşikardır ve bu yanlışlığın derhal düzeltilmesi gerekmektedir.
Dengin Ceyhan'ı geri verin!

#DenginCeyhanıGeriVerin
#DenginCeyhanYalnızDeğildir
#DenginCeyhanaÖzgürlük
#DengineSesOl

Bugün Ilgıt imzanı bekliyor!

Ilgıt Dağüstün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Piyanist Dengin Ceyhan'ın tutukluluk haline son verilsin». Ilgıt ve imza atan diğer 5.678 kişiye katıl.