Say YES to change. Register now and shape the future of Perhimpunan Gandhi Seva Loka (BMA)

0 telah menandatangani. Mari kita ke 1.000.

Bombay Merchants Association (BMA) was formed in Jakarta in 1947 by the elders of our Sindhi community with the primary aim of fostering the spirit of love, understanding, and brotherhood, and providing the best possible education to the children of the community.

In 1992 BMA became Perhimpunan Gandhi Seva Loka (GSL), and under this Perhimpunan (Association) we owned Gandhi Memorial Schools located in Pasar Baru and Ancol, and other assets as declared in the Article of Association (Anggaran Dasar) of the Perhimpunan.

We also formed a committee to manage the schools and tasked the committee to consolidate other assets belonging to the Perhimpunan.

Even though our community has grown to more than a couple of thousand Indonesian Sindhi families, at present there are only around 300 members in the Perhimpunan. There are many people in the community who are interested in becoming members of Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

“Who has the right to become a member of Perhimpunan Gandhi Seva Loka?”

Point 8 of the Article of Association (Anggaran Dasar) of Perhimpunan Gandhi Seva Loka states:

Therefore, all members of our Indonesian Sindhi community, both Male and Female, holding an Indonesian Citizen Identity Card (KTP) have the right to become members of Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

The children of today will be the leaders of tomorrow. The way we bring them up will determine the future of the community. Teaching the correct values of life, discipline and culture can make them grow as responsible citizens, with harmonious development of their personality.

Mission & Vision

1. To strengthen and provide for a better education system in the schools for the advancement of the children of the community. To aid in social welfare for those in need and provide care for the elders of the community.

2. To make sure that there is complete transparency and proper accountability while serving as a committee member.

3.  To ensure that the new committee abides by the rules and regulations stated in the Article of Association (Anggaran Dasar) and Memorandum of Association (AD/ART) of Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

By signing this petition, we will apply for your membership of Perhimpunan Gandhi Seva Loka (GSL), hence making you a full-time member. All members, both old and new, will have equal rights, including the RIGHT TO VOTE.

Alternatively, you can also send an email to forumgandhi2020@gmail.com and request for your membership application.

This is an opportunity for us to join hands in a spirit of togetherness, to strengthen the bond and relationship between the Sindhi community in Indonesia.

Thank you.

Members of Gandhi Seva Loka Association,

Prem Harjani, Chandru Topandasani, Chandru Bhojwani, Ashok P Nanwani, Prem Vasandani, Thakur Pursnani, Suresh Kalwani, Haresh Nandwani, Pishu Vasandani, Kishore Pridhnani, Kenny Mansukhani

-----------------------------------------------------------------------------------------

Indonesian translation:

Bombay Merchants Association (BMA) didirikan pada tahun 1947 oleh para sesepuh dari komunitas Sindhi, dengan tujuan awal yakni untuk menumbuhkan semangat cinta, saling pengertian, dan persaudaraan, serta memberikan pendidikan sebaik mungkin kepada anak-anak dari komunitas.

Pada tahun 1992 BMA berubah menjadi Perhimpunan Gandhi Seva Loka (GSL), dan di bawah Perhimpunan ini kami memiliki beberapa sekolah dengan nama Gandhi Memorial School yang berlokasi di Pasar Baru dan Ancol, dan aset lainnya sebagaimana disebutkan dalam Anggaran Dasar Perhimpunan.

Kami juga membentuk komite untuk mengelola sekolah dan menugaskan komite tersebut untuk mengkonsolidasikan aset lain yang dimiliki Perhimpunan.

Meskipun komunitas kita telah berkembang menjadi lebih dari beberapa ribu keluarga Sindhi Indonesia, saat ini hanya ada sekitar 300 anggota di Perhimpunan. Ada banyak orang di komunitas yang tertarik untuk menjadi anggota Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

"Siapa yang berhak menjadi anggota Perhimpunan Gandhi Seva Loka?"

Butir 8 Anggaran Dasar Perhimpunan Gandhi Seva Loka menyatakan:

Oleh karenanya, semua anggota komunitas Sindhi Indonesia, baik Pria maupun Wanita, yang memegang Kartu Tanda Penduduk (KTP) warga negara Indonesia memiliki hak untuk menjadi anggota Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

Anak-anak hari ini akan menjadi pemimpin masa depan. Cara kita membesarkan mereka akan menentukan masa depan komunitas. Mengajarkan mereka dengan nilai-nilai kehidupan, disiplin, dan budaya yang benar dapat menjadikan mereka tumbuh sebagai warga negara yang bertanggung jawab dengan perkembangan kepribadian yang harmonis.

Visi & Misi

1. Untuk memperkuat dan menyediakan sistem pendidikan yang lebih baik di sekolah untuk kemajuan anak-anak dalam komunitas. Untuk membantu  kesejahteraan sosial bagi mereka yang membutuhkan dan memberikan perhatian bagi para sesepuh di komunitas.

2. Untuk memastikan bahwa terdapat transparansi yang utuh dan pertanggungjawaban yang layak pada saat menjabat sebagai anggota komite.

3. Untuk memastikan bahwa komite yang baru mematuhi ketentuan dan peraturan yang tercantum dalam Anggaran Dasar dan Anggaran Rumah Tangga Perhimpunan Gandhi Seva Loka.

Dengan menandatangani petisi ini, kami akan mengajukan permohonan ke Perhimpunan Gandhi Seva Loka (GSL) untuk menjadikan Anda sebagai anggota tetap. Semua anggota, baik lama maupun baru akan memiliki hak yang sama, termasuk HAK UNTUK MEMILIH.

Atau, anda juga dapat mengirim email ke forumgandhi2020@gmail.com dan meminta permohonan keanggotaan Anda.

Dibutuhkan ribuan batu bata untuk membangun sebuah rumah. Satu suara mungkin tampak lemah, tetapi apabila disatukan, suara kita akan sangat bergema.

It takes thousands of bricks to build a house. One voice may seem weak, but banded together, our voices echo deeply.

Ini adalah kesempatan bagi kita untuk bergandengan tangan dalam kebersamaan, untuk memperkuat ikatan dan hubungan antara komunitas Sindhi di Indonesia.

Terima kasih.

Anggota Perhimpunan Gandhi Seva Loka,