''Pet Shop''Lar Kapatılsın..!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ

02/09/2017 Tarihinde Eminönü çiçek pazarını gezerken orada süs hayvanları mağazalarını gezmek istedim.

Bu arada orayı dolaşırken bir pet shop adı altında bir yere girdiğimizde orada bulunan PUG cinsi  2 aylık bir yavru köpeği sevmiş olup bununla ilgili satıcı bilgilendirmesi üzerine hayvanın güzel güzel bakması nedeni ile yavruyu sahiplendim.

Yavru ile aramda çok güzel bir bağ olduğunu gördüm ve ona karşı kanım daha çok ısındı, adını maşa olarak koydum. Evde benimle sürekli oyun oynadı buda benim hoşuma gitti ve bu şekilde güzel bir can yoldaşı edindiğim için bir kez daha ne kadar güzel bir şey yaptığımı daha iyi anladım. Maşa ‘nın akşam saat 20:00 ‘de mama saati denildiği için bu saatte bize satılmış olan mamanın içine bize söylendiği gibi Tavuk göğsü haşlayıp bunun suyu ile mama karıştırıp yavruya verdim. Maşa bu mamasını severek yedi ancak mama yedikten 15 dakika sonra, önce yavrunun ateşi ciddi derece yükseldi ardından 10 dakika sonra kusmaya başladı aralıklı olarak 4 kez evde kusma yaşadı. 2 kez normal şekilde dışkı salgıladı, ancak yavruda bir problem olduğunu gördüm ve bunun üzerine internetten acil veteriner aradım. İstanbul Bahçelievler ’de şirinvet isimli veterinere gece 02:00 sıralarında yavruyu götürdüm. Burada epikriz ve kan testlerinden anlaşılacağı üzere yavru ölümcül virüs taşıdığı tespit edildi. Hekim acilen tedavi başlanması gerektiğini aksi halde hayvanın birkaç gün içinde ölebileceğini belirtti, bizde bunun üzerine gerekli tedavi süreci başlattık. 03/09/2017 tarihinde yavrumuz acil yoğun bakımda yatılı tedavi gördüğünden görmek için gittiğimizde hekim tarafından bağışıklığı destekleyici 2 adet ilaç istedi bunun üzerine bizde bütün gün araştırıp bu ilacı en son Kadıköy suadiyede bulunan ANATOLİAN veterinerden bulduk.  Aynı gün ilacı veterinerimize götürüp akşam 20:00 sıralarında ulaştırıp hayvana uygulanması sağladım. manevi olarak yaşadığım stres sıkıntı koşuşturmaca ve psikolojik olarak etkilenmeme neden olmuştur. Yavruya verdiğim emeğim helal olsun ancak bana bunları yaşatmış olan yavruyu sahiplendiğim yer ile ilgili sağlıklı olduğu söylenerek, yavrunun aslında hiçbir tedavi ve bakımı yapılmamış hastalığının meydana çıkmaması içinde yavru günlerce aç bırakılmış ve yavruya daha küçücük halinde bu zulüm reva görülmüştür. Yavru şuanda 2 AY 28 Günlük olmasına rağmen 1,28 KG gelmektedir. Buda yavrunun aç bırakıldığını açıkça göstermektedir. Ayrıca yavru bu tedavi nedeni ile ekstra ortalama 300gr. Daha kilo kaybı yaşamıştır. Bu hastalık sadece yemek yedikten sonra meydana çıktığı bütün hekimlerce pet shoplarda bu yavruların satılmazdan önce satılana kadar sadece su verilip direnç aşısı ile ayakta tutup günlerce aç bırakıldığı söylenmektedir, ki bizim yavru köpeğimizin durumuda bunu desteklemektedir.

Ayrıca hekimlere göre diş kontrolü ve hayvanın genel durumu gözetildiğinde yavrunun 3 aylık değil 1 veya 1,5 aylık yavru olabileceği kanaatine varılmıştır. Bize petshop tarafından verilen pasaportunda yer alan doğum tarihininde doğru olduğu  kanasında değilim. Bunları hayvanın sağlık problemlerini aşmakta iken araştırmalarım ve hayvanın durumu ortaya koymuştur. Bu yaşadıklarım benim açımdan manevi olarak çöküş sebebi olmuş olup yine sahiplendiğim yavru için mücadeleme her şekilde devam ettirip yaşaması için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım.. Yavrumunda bir an önce iyileşmesi arzu ettim.

Ancak bu durumla ilgili yavrunun hasta olduğunu petshop mağazasına bildirmem üzerine oradaki AYTEK isimli şahıs bu yavruyu getir sana 1 kaç gün sonra yeni yavru vereyim demiştir, fakat buna gönlüm razı olmadı çünkü bu yavru gittiğinde biliyorum ki bu yavru ölüme terk edilecek ve bunu çirkin bir teklif olduğunu kanaat getirip yavruyu onlara vicdani kanaatimden dolayı geri teslim edemedim. Çünkü anlaşmalı olduğu veteriner Şemsettin SAÇLI adındaki veterineri internet üzerinden araştırdığımda bu petshoptan sahiplenilen yavruların 2 günük garanti süresi içerisinde (sözleşmede yer alan) sağlıklı diyerek gönderip petshopta sahiplendirilmesine izin vermesi ve bir çok yavrunun 3 gün ile 1 ay arasında ölümü gerçekleştiği tedavi edilenlerinde nihayetinde öldüğü açıkça internet üzerinden sahiplerince paylaşılmış nihayetinde ölmüşlerdir, dolayısı ile bu veterinere götürmeyi vicdani sorumluluk gereği uygun görmedim.

Maşa ile ilgili her türlü mücadeleme devam ettim ancak hayatta kalmasını sağlayamadık, üzerine manevi anlamda ciddi olarak bir çöküş yaşamış durumdayım.

manevi olarak hayatım boyunca bilinç altımda yaşacağım bir travma olarak bende kalmış olup. İleride bu durum ile ilgili nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. Çünkü maşa’yı kendi kaderine bırakamazdım, bana yüce ALLAH ’ın emaneti olan bir canlıya bu insanda olsa hayvanda olsa ihanet edemem bu nedenle tek başıma yavrunun yaşaması için mücadele ettim.

Bana kendi anlaşmalı oldukları veterinere götürmemi söylediler ancak bu veterineri internet üzerinden araştırdığımda bu veteriner ile ilgili sayısız hayvan ölümlerinin yaşandığını ve bir çok şikayet olduğunu ve bu yavruyu oraya götürsem bile bana sağlıklı olduğu söyleneceğini düşünerek güvenerek götürmedim. PUG cinsi 3 aylık olan yavru köpeğim ekte yer alan epikriz raporunda belirtildiği üzere 08/09/2017 tarihinde akşamüzeri EX olmuştur.

Sonuç olarak Resmi denetlenen çiftlik harici hayvan sahiplendirilmesinin durdurulması, veterinerlerin daha iyi bir şekilde denetlenmesi, petshoplarda hayvan ticaretine son verilmesi, eminönünde insanların canını yakan bu hayvan sahiplendirme yerlerinin istisnasız olarak tamamının kapatılmasını ve tüm hayvanların daha iyi bir şekilde korunmasını  ve yaşam haklarının tanınması, yeni dünyaya gelen yavruların bağımsız devlet denetiminde olan veteriner kontrolünden resmi belge ile ispat edilmedikçe ve 4 aylık olmadıkça annelerinden ayırmamalarını ve sahiplendirilmemelerini talep ediyorum.

Bugün Hatice imzanı bekliyor!

Hatice Güner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «''Pet Shop''Lar Kapatılsın..!!!». Hatice ve imza atan diğer 507 kişiye katıl.