Pet Bardak Satışına Son Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
cevre bakanligi ve tarafına yonca özen bu kampanyayı başlattı

Tek kullanımlık şeffaf pet bardakları kullanmayanımız yoktur. Piknikte, kumsalda , kantinlerde, ofislerde.,,neredeyse  tek seferlik kullan at bardak ihtiyacımızı hepimiz bu bardaklarla karşılıyoruz. Bu ürünün nekadar fazla tüketildiğini ormanda veya kumsalda yürüyüş yaparken biraz etrafınıza bakınca farkedebilirsiniz.Gerçekten dikkate alınması gereken miktarlarda bir tüketimi ve kirliliği var. İki parmak su içecez diye bu ucuz plastik bardağı kullanıyoruz atıyoruz, piknikte sıcak  çay içerken elimiz yanmasın diye bu uyduruk bardakların 3 tanesini iç içe koyup çayımızı içiyor ve  atıyoruz. Ya sonrası? Evden cam bardak taşımaya üşenen bizler ve  muadili karton bardaklara 2 kuruş fazla vermek istemeyen  kurumlar doğada kaybolmak bilmeyen plastiğin tonlarcasını doğaya bırakıyoruz. Gerçekten muadiline ulaşmanın bukadar kolay olduğu bi ürünün plastiğini kullanmak bencillik değildir de nedir?

Peki nasıl çözebiliriz bu sorunu? Çözülemez bi sorun mu sizce? Bence çok kolay. Cevabının insanların bilinçli olarak bu bardakları kullanmayı bırakmaları olmasını dilerdim fakat bu en zoru. Tüm ülkenin bilinçlenmesini beklersek sahillerimiz ve ormanlarımız plastik çöplüğüne dönüşecek. Doğamızın bunu bekleyecek zamanı kaldığını sanmıyorum.O yüzden siyasileri, devlet kurumlarını ve sizleri göreve çağırıyorum. Bu bardakların satışı durdurulsun!!!! Vazgeçilmesi mümkün olmayan ürünler değil bunlar. Kolay kullanımı ve ucuzluğu sebebi ile ulaşılabilirliği bu ürünün tüketimini sorumsuzluk sınırlarının ötesine taşımış durumda .Bu ürün piyasadan kadırılsın. Zaruri bir ihtiyaç değil! Zararı karından kat be kat fazla. O halde neden tüketelim ki? Zarardan başka hiçbir işe yaramayan ve tüketimi bukadar fazla olan bu ürünün satışının üreticisinden başka kime yararı var? Durdurun satışını.!! Tek bi kararla plastik tüketiminde gerçek bir azalma sağlayabiliriz!! Pet bardakları piyasadan kaldırın!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.