Pet şişe ile kart doldurma uygulaması Ankara'ya da gelsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında uygulanan bir sistemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi de uygulamaya başladı. Çoğunuzun bildiği üzere sistem şöyle işliyor: Kartı sokup pet şişeleri çöp yerine belediyenin belirlediği yere atıyorsun ve şişenin büyüklüğüne göre ulaşım kartlarımıza bakiye yükleniyor. Böylece hem çevreye zararın önüne az da olsa geçiliyor hem de ulaşım masrafı azalıyor.

Ben bu sistemin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. İnsanların çoğu toplu taşıma aracı kullanıyor. Bu yüzden şişeleri yere veya çöpe atmak yerine bu makinelere atıp ulaşımını daha az bir fiyatla sağlar, belediye işçileri de yerden şişe toplamak zorunda kalmaz. Çevre daha temiz kalır ve çevre zarar görmez. Bir pet şişe doğada 400 yılda çözünür. Tek bir şişeyi bile yere değil geri dönüşüm makinesine atsak herkes için yararlı olur.

Ayrıca sadece ulaşım değil, bu sistemde attığınız şişelerle ücretsiz etkinliklere katılabiliyor ve indirimli yemek de yiyebiliyorsunuz. Ben bu sistemin Ankara'da da uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Bu değişimi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de yapmasını istiyorum.

Talep ne kadar fazla olursa önerim o kadar ilgi görür. Bu yüzden de desteklerinizi bekliyorum. Başlatmış olduğum kampanyayı imzalayarak bana yardımcı olabilirsiniz.

Saygı sevgi ve teşekkürlerimle ...

ŞEYMANUR ARSLAN

Bugün Şeyma imzanı bekliyor!

Şeyma Arslan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Pet şişe ile kart doldurma uygulaması Ankara'ya da gelsin». Şeyma ve imza atan diğer 11.130 kişiye katıl.