Que no criben a los niños andorranos 2 veces por semana!

Que no criben a los niños andorranos 2 veces por semana!

889 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!
Creada
Dirigida a
Personas de Andorra y

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Damaris Valles Saez

Andorra la Vella, 8 de desembre de 2021


Desprès de l’evolució negativa que està tenint la pandèmia al nostre país i sobretot desprès de l’aprovació del decret 406/2021 del 7 de desembre de 2021, ens permetem posar-nos en contacte amb vostès a fi de fer-los participes de les nostres inquietuds referent a les noves mesures adoptades.
En primer lloc, els infants són el futur d’Andorra, com a pares i ciutadans tenim la responsabilitat i el deure de fer respectar els seus drets i llibertats, cuidar-los i protegir-los.
En l’article 14, punt 7 del decret més amunt esmentat s’obliga a cribrar a tots les alumnes de primera ensenyança a realitzar cribratges amb TRA dos vegades a la setmana per poder accedir als menjadors escolars i/o a realitzar activitats escolars. Molts pares veuen aquesta mesura i la realització d’aquests tests, mesures invasives per als nostres infants, i es plantegen la no acceptació dels mateixos. No obstant, a dia d’avui, no hi ha cap alternativa a aquests tests per a que els nostres fills puguin alimentar-se, i vist la conjuntura actual del país, molts hauran d’acceptar-ho forçosament, ja que no podran deixar els seus fills sense menjador.
Igualment, el tancament de les aules amb la detecció d’un únic positiu, es un confinament i tancament de les escoles de primera ensenyança encobert. Amb la multiplicació d’aquests testos, la multiplicació dels positius anirà igualment al alça, comportant el tancament de les aules. Qui diu tancament de les aules i confinament dels nens, implica automàticament un confinament dels progenitors que es veuran obligats a quedar-se a casa per vetllar pel seus fills. Estem dins un procés cíclic, ja que el confinament dels nens, comportarà el confinament dels pares que hauran de sacrificar les seves feines (a nivell econòmic, o de dies de descans...) amb les conseqüències que això aportarà la teixit empresarial del país. On es la necessitat d’aïllar una classe sencera quan es detecti un positiu ? Aïllar el positiu que en el cas dels nens son majoritàriament asimptomàtics, i deixar a la resta la llibertat de seguir vivint !
Puntualitzar també el fet que nomes es considerin nens “immunitzats” els nens que han passat la malaltia fa menys de 6 mesos és totalment discriminatori envers els altres. Tenim molts nens que en l’actualitat tenen una carrega d’anticossos molt elevada inclús desprès dels 6 mesos .

son el col·lectiu que més anticossos generen i perquè no podrien doncs beneficiar-se dels mateixos ? Els agrairíem doncs que la detecció d’anticossos pugui ser vàlida inclús desprès dels 6 mesos com ja s’havia anat fent en l’anterioritat. Son minoritaris els nens que es contagien tenen anticossos naturals
Aprofitem la present per demanar que es donin alternatives als cribratges esmentats, així com als confinaments estrictes en cas de detecció d’un positiu a l’aula. Moltes famílies estan avui preocupades per la escolaritat dels seus fills i veuen que sense aquestes alternatives, hauran de sacrificar molts àmbits de la seva vida afectant greument el seu sostén econòmic.
Finalment, els agrairíem deixin de privar de llibertats i necessitats als nostres fills a qui estan donant tota la responsabilitat de la situació actual. Responsabilitat que els hi estan donant pel fet que, al no estar vacunats, ens volen fer creure que son els únics vectors transmissors del virus. No hem d’oblidar que en la situació actual, la vacuna no eximeix del fet de no contagiar- se i/o de contagiar als propers. Tots tenim la nostra part de responsabilitat en aquesta pandèmia, respecteu a tots els ciutadans majors o menors d’edat en la seva igualtat de drets.
Esperem vulguin rebre a bé les nostres inquietuds, i els saludem cordialment a l’espera de la seva resposta.
Atentament,

889 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 1000!