Per uns trens dignes a la línia Barcelona - Manresa - Cervera - Lleida

Per uns trens dignes a la línia Barcelona - Manresa - Cervera - Lleida

Creada
6 de octubre de 2015
Dirigida a
Síndic de Greuges de Catalunya y
Petición cerrada
Esta petición ha conseguido 475 firmas

Por qué es importante esta petición

Iniciada por N A

El Ferrocarril entre Manresa i Lleida es va inaugurar l’any 1860 i durant molts anys, aquest ha sigut un factor clau en el desenvolupament d'aquestes dues ciutats així com també en el de les nombroses localitats que dóna servei al llarg del recorregut. No obstat això, passats els anys i malgrat les inversions que s'hi han destinat aquests darrers anys, el ferrocarril que uneix les ciutats de Manresa i Lleida continua presentant nombroses deficiències entre les quals cal destacar l'elevat temps del trajecte respecte al de la carretera i l'escassa freqüència de trens, la qual no respon, des de fa anys, a la demanda de la població.

Per aquest motiu doncs, des d'aquesta plataforma us animem a firmar aquesta petició, la qual serà dirigida al Departament de Territori i Sostenibilitat, al Síndic de greuges i als responsables de Rodalies de Catalunya, a fi d'exigir:

1. Un augment de freqüències. Entre Lleida i Barcelona només circulen tres trens per sentit (un tren cada 7 hores 30 minuts). Demanem almenys tres freqüències més per sentit per tal d’ajustar l’oferta a la demanda i la incorporació de trens semidirectes. També és molt necessari establir un veritable servei de Rodalies entre Lleida i Cervera amb noves freqüències.

2. Una reestructuració dels horaris. El primer tren del dia amb destinació Barcelona surt massa tard de Lleida. Això provoca que viatgers potencials com treballadors i escolars no el puguin fer servir. Exemple: un treballador que viu a Tàrrega ha d’arribar a les 9:00 h del matí a Barcelona per anar a la feina. Actualment és impossible ja que el primer tren del dia amb direcció Barcelona passa per Tàrrega a les 9:35 h i arriba a Barcelona a les 12:08 h.

3. Una infraestructura decent. Actualment la línia presenta unes infraestructures obsoletes. Cal destacar el mal estat de la via entre Mollerussa i Lleida que obliga els tren a circular a 70 km/h quan abans ho feien a 140. Volem que Adif faci les obres necessàries per permetre la correcta explotació ferroviària de la línia.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració. Per tal d'estar informats de l'actualitat de la línia ferroviària, us animem a seguir-nos a les xarxes socials a través de Facebook i Twitter, i a consultar la nostra pàgina web.

  - Facebook: https://www.facebook.com/trensdignesalleida

  - Twitter: https://twitter.com/trendignelleida

  - Pàgina web: http://trensdignesalleida.weebly.com/

Petición cerrada

Esta petición ha conseguido 475 firmas

Comparte esta petición