Shfuqizimi i dekretit per faljen e vrasesve nga Presidentit Thaqi

0 have signed. Let’s get to 200!

Me 11 tetor 2010 pas nje diskutimi mes babait tim Agron Arifi  dhe Florije Misinit gruas se vrasesit, qe ne kete rast esht nxitese dhe kurr asnjeher nuk esht marr ndonje veprim ndaj saj, dhe marketi ku ka ndodhur gjithqka,  gjithmon ka fonksionu nuk eshte mbyllur.
Pasi i kishe thene Florija babit tim : o mjeshter me myte me kete pluhen nalu ma, babi ia kthen qe 1jav me ke duru durom edhe sot se e kryjta, un nuk mundem me drejtu pluhnin sa kah me shku. Pas ktij diskutimi vjen Ruzhdi Misini vrasesi dhe e shan babin fillon e pren me brushalic (prerese e pllakave) ne ball, ne hund, ne duar e ne gishta. Shefit te babit Ruzhdiu i kishe thene se e ka lajmru policin, dhe babi e kishe prit policin as nuk esht mjeku per asyje te mos largohet nga vendi i ngjarjes.Pas 5orve e kishe kryer vrasjen me nje plum por nuk i mjaftoj as prerja e as vrasja e zvarriti 3 4 metra ne rrug kufomen. Pas bastisjes ne banesen e Ruzhdiut i'an gjetur edhe 2 armembajtje pa leje.
Per gjith kto vepra eshte denuar 13vjet e 6 muaj.
Tash me 11 prill 2018 presidenti Thaqi bashk me kryesust e komisionit Hasan Shala, Drita Rexhaj dhe Ali Bajgora, moren vendim te falin 14 te burgosur, kushtetuta dhe ligjet thojn:
 Neni 5. Kritere per faljen e denimit:
2.1 pesha e krimit
2.3 pendimi i sinqert
2.4 shfaqja e sjelljeve dhe karakterit te respektueshem
Neni 6 kritere ndaluese per faljen e denimit
A)Personi i denuar ka kryer vepren penale me egersi dhe mizori
B)Vrasja me paramendim
C)Ndikimi i faljes nga pala e demtuar                D)Vuajtja e denimit 1/3

Ne pala e demtuar nuk e kemi falur gjakun e babit dhe nuk pajtohemi me kete falje te presidentit.
Kam dorezuar nje kerkes te me tregojn me cilat kritere falet nje vrases, ne zyren e presidentit Thaqi, ministris se drejtesis, sherbimit korrektues, drejtorit te burgut te Dubraves dhe asnjeher nuk kam marr pergjigje. Ne gjykaten themelore u takova me Drita Rexhaj as aty nuk mora pergjigje por me arrestuan se pa ftes te gjykatses shkova ne zyre.
Pasi nuk mora asnje pergjigje nga askush une kam ngrit padi ne gjykaten kushtetuese kunder komisionit dhe presidentit sepse keta kan shkelur ligjet dhe kushtetuten e Kosoves. Do te parashtroj urgjenca qe te filloj gjykimi sa me shpejt qe te jete e mundur.
Shpresoj qe ne fund te vendoset drejtesia ne vend edhe pse jemi shum te zhgenjyer me gjithqka deri tani. Qe 7vjet e 7 muaj neve pales te demtuar ende nuk kan nis seancat per qeshtjen juridike per kompenzim demit material dhe jo material. E vrasesit Ruzhdiut iu jane aprovuar te gjitha kerkesat.
Ne familjart e Agron Arifit deri tani kemi pritur pergjigje nga organet dhe instucionet te marrin vendime te drejta siq e parasheh ligji por ata gjithmon i kan thyer rreguallat, un paralajmroj qe pas kesaj padie nese nuk ndermerret vendimi i drejt, drejtesin do ta bej vet.
Un nuk kam pas bab per me humb, Ne kemi mbetuar pa kryefamiljarin 46vjeqar, per asyje tpakuptimta per pluher un u rrita pa baba nga mosha 16vjeq.

Today: Arbenita is counting on you

Arbenita Arifi needs your help with “People: Shfuqizimi i dekretit per faljen e vrasesve nga Presidentit Thaqi”. Join Arbenita and 109 supporters today.