PETISYEN BANTAHAN TERHADAP PENEMPATAN PEKERJA EPSON DI MAGNAVILLE CONDOMINIUM

PETISYEN BANTAHAN TERHADAP PENEMPATAN PEKERJA EPSON DI MAGNAVILLE CONDOMINIUM

Started
9 July 2021
Petition to
Penduduk Magnaville Condominium
Signatures: 509Next Goal: 1,000
Support now

Why this petition matters

Merujuk kepada perkara diatas, kami, penduduk-penduduk di MagnaVille Condominium, ingin menyatakan bahawa pihak kami dengan sepenuh hati tidak bersetuju dengan penempatan pekerja-pekerja Epson di MagnaVille Condominium and ingin membuat bantahan seperti berikut : 

1. Bantahan terhadap pekerja-pekerja Epson daripada menetap (sama ada menyewa pada waktu singkat atau lama) di MagnaVille. Kami sepenuh hati membantah Magnaville dijadikan sebagai hostel untuk pekerja-pekerja kilang.

2. Bantahan terhadap pihak management Epson menjadikan Blok A (unit A12-06) sebagai tempat penempatan sementara pekerja-pekerja Epson yang mengalami simptom Covid-19 atau positive Covid-19  atau lebih tepat, unit tersebut telah dijadikan rumah kuarantin pekerja-pekerja Epson.

3. Bantahan perpindahan 2 orang pekerja Epson yg dijangkiti Covid-19 dari Blok B (unit B05-12) ke Blok A (unit A12-06) yang berlaku pada Jumaat, 09 Julai 2021

4. Bantahan terhadap penggunaan lift bomba iaitu Lift A1 oleh pekerja-pekarja Epson (samada beruniform atau tidak beruniform). Lift A1 adalah dibenarkan untuk kegunaan penduduk tetap  (owner atau tenant) sahaja.

Support now
Signatures: 509Next Goal: 1,000
Support now