"ENGELİMİ AŞMAK İÇİN YARDIMINA İHTİYACIM VAR."

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Merhaba Sayın Değerli Okuyucular

Yazıma ilk olarak yaşam koşullarının zorlaştığı bu dönemde biz sağlıklı insanların bile zorlandığı açıktır ve unutmamamız gereken detay olan engelli kardeşlerimizin eğitimi ile alakalı kampanya baslatmış bulunmaktayım.Engelli kardeşlerimizin kendilerini savunmada ifade etmekte gibi bir çok engelle karşılaştığı bilinmektedir.

Ülkemizde her geçen yıl engelli bireylerin sayısı artmaktadır.Kampanyayı başlatma gerekçem ise engelliler için her geçen gün merkezler açılmakta fakat biz engelli aileler olarak haftada iki saat olarak verilen özel dersin yetersiz olduğunu düşünmekteyiz.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine devletimiz her engelli çocuk veya birey için ayrı ayrı ücret ödemesi yapmaktadır cuzi miktarda.Biz aileler verilen ücret ödemesinin öğretmenler için yeterli olacağını hatta ek ders koyabilme durumunda dahi devletmizce ödenen ücretin arttığını dahi düşünmekteyiz.

Engelli çocuklar hayata bizden hep bir adım geride başlıyorlar.Onlar için iyileştirilecek her sorun konulacak her aktivite her ders onları topluma kazandırmak için daha fazla artı fayda sağlayacaktır.Engellerine rağmen yaşamaya tutunmaya çalışan bu çocuklarımıza destek olmak insani vazifelerimizden birinin gereğidir.

Açılan eğitim merkezlerinin süresi ayrı bir konudur.Eve hapsolmuş o masum kalplerin eğitimlerinin bir kaç yıl sonra bitecek olması engelli birey için hem de ailesi için çok sıkıntılı olacaktır.Rehabilitasyon merkezlerinde sosyalleşen çocuklar bir kaç yıl sonra nerelerde olacaklar?Düzene giren yaşamları psikolojileri nasıl etkilenecek?

Engelli aileleri çocuklarına sunulan şartların daha çok iyileştirilmesine daha fazla seçenek tanınmasına(ders saatlerinin artırılması)ve onları sosyal yaşama katmak için( her iş yerinde bir engelli birey çalıştırma zorunluluğu gibi)daha çok kurumlar açmalarını rica etmekteyiz.

Son olarak kampanyamı okuduğunuz için ve bana destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum..

"ENGELLERİMİZE HAYAT VERİN."