Pegasus Havayolları - Seyahat Acenteleri Talepleri

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Sayın Pegasus Havayolları Yöneticileri,

öncelikli olarak, sektörümüzde sunmuş olduğunuz uçuş arzı dolayısıyla, şahsınızda tüm Pegasus Havayolları ekibine teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Pazarlama stratejileriniz dolayısıyla, yolcularımız çok daha ekonomik uçuş yapma imkanına kavuşmuş oldular.

Bununla birlikte ilk günden bu yana, seyahat acentelerinin sonuna kadar desteğini alan Pegasus’un, son yıllardaki bazı uygulamaları bizleri üzmekte ve mağdur etmektedir. Bu sorunlar, zaman zaman münferit çabalarla dile getirilmiş olunsa da, bir çoğumuzun ortak sıkıntısı olması dolayısıyla imza kampanyası oluşturulmuş ve var olan sorunlara dikkatinizi çekmek amaçlanmıştır.

Buna göre;

1-) Son yıllarda yapılan bütün kampanyalar, sadece Flypgs.com anasayfası ve mobil uygulaması yolcularına hitap etmesi dolayısıyla, sizlere yıllardır destek olan seyahat acenteleri bu kampanyalardan yararlanamamaktadır. Bu kampanyaların kapsamı acenteler içinde olması, desteğimizi arttıracağı gibi, yolcular nezdindeki itibarmız zedelenmeden, yolcularımıza daha iyi hizmet verebileceğiz.

2-) Havayolu sayfası ve mobil uygulamasında var olan ve daha uygun fiyatlı olarak, sadece el bagajlı rezervasyon imkânının, acente maskesi altında da sunulması, yolcularımızın bu taleplerine göre rezervasyon yapılmasını kolaylaştıracaktır.

3-) Teşvik ödemelerinin en azından 6 aylık dönemler halinde yılda iki defa yapılmış olması, seyahat acentelerinin ikamesi ve hizmetine olumlu katkılar sağlayacaktır.

4-) Charter uçuşlarının, sadece bir acenteye verilmesi o ülke ve bölgede bulunan, sizlere destek vermiş bütün acentelere karşı haksız rekabet oluşturmaktadır. Böylesi bir ayrımcılığa mağruz bırakmak yerine, bu ürünün satışını bütün acentelere yapan konsalidatörlere vermek yada herkesin bu koltukları prorata olarak alması çok daha hakkaniyetli olacaktır.

5-) Her ne kadar low cost mantığı ile satış yapılsa da, 300-500 gram ağırlık dolayısıyla check-in kuyruğunda yolculara sıkıntı yaşatılması, sağlık sorunları nedeniyle ilaç kullanmak zorunda olan yolculara dahi suyun satılması gibi durumlarda, nahoş geri dönüşler ve yolcu kayıpları olabilmektedir. Bu konuda yapılacak iyileştirmeler dolayısıyla, yolcularımızı tekrar havayoluna kazandırmak arzusundayız.

Seyahat acentesi olarak bizler, destek verdiğimiz Pegasus havayolunun sefer sayılarını daha da arttırarak, varlığımızı idame ettirdiğimiz gibi, ülkemiz ve ekonomize destek olmanın gayretindeyiz.

Yukarıda anlatılmış olunan konulara partnerlik hukuku çerçevesinde, empati yapılarak ele alınması ve hassasiyet gösterilmesini arzu eder, daha başarılı ve saygın bir işbirliği olmasını temenni ederiz.