Passolig Kart Yerine Çipli Kimlik Kartlarının Kullanımını İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Stadyumlarımızda passolig uygulaması başladığından bu yana seyirci sayısındaki düşüş herkesin malumudur. Milyonlarca lira harcanarak ülkemize kazandırılan stadyumların tribünlerindeki boş koltukların en büyük sebebinin passolig uygulaması olduğuna zerrece şüphemiz yok.

Passolig uygulamasının amacı futboldaki şiddet olaylarının önüne geçmekti fakat geldiğimiz noktada cezalar yine şahıslar tespit edilerek kesilmiyor. Kurunun yanında yaş yanmaya devam ediyor. Passolig futbolda şiddet olaylarının azalmasına hiçbir katkı yapmadı. Amacına hizmet etmemekle kalmayıp bir de üzerine her yıl futbolseverlerden maçlara girebilmek için yıllık ücret talep ediliyor. Bununlada kalmıyor birde bilet ücretlerinden kesinti yapıp kulüplerimizin kazancına ortak oluyor.

Biz sadece futbolseveriz. HİÇBİR FUTBOL SEVER MAÇA GİTMEK İÇİN BİR BANKANIN MÜŞTERİSİ OLMAK ZORUNDA DEĞİLDİR. Memleket takımlarının tribünleri sokaktaki vatandaşı toplayarak maça giden memleket sevdalıları sayesinde dolmaktadır fakat o vatandaşların çoğu passolig uygulamasını yanlış bulduğu için passolig kartı çıkarmadığından tribünler dolmamaktadır.

Dolayısıyla passolig kartları yerine herkesin cüzdanında bulundurmak zorunda olduğu YENİ ÇİPLİ KİMLİK KARTLARI'nın kullanılması mümkündür. Biletlerin "passo.com.tr" yerine E-Devlet üzerinden alınmasıda mümkündür. Stadyumlara girebilmek için bir bankaya yıllık ücret ödeme zorunluluğunun kaldırılması da mümkündür.

Gereğinin yapılmasını sadece TÜRK FUTBOLUNUN İYİLİĞİ İÇİN İSTİYORUZ.

Bugün Muhammet Ali imzanı bekliyor!

Muhammet Ali Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Passolig Kart Yerine Çipli Kimlik Kartlarının Kullanımını İstiyoruz». Muhammet Ali ve imza atan diğer 568 kişiye katıl.