Petición cerrada

Volem pluralitat educativa i dret a escollir l'escola dels nostres fills! #quenoetdesconcertin

Esta petición ha conseguido 10.262 firmas


364.954 nens i nenes de Catalunya estan escolaritzats a les escoles d'iniciativa social, que forma part del servei d'educació de Catalunya. Darrerament des d'alguns entorns polítics es reclama la progressiva supressió de l'escola concertada i la imposició d'un model educatiu uniforme que deixaria sense possibilitats d'escollir a milers de famílies, sobretot les que disposen de menys recursos.

Com a mares i pares, constatem:
- La voluntat expressada reiteradament d'imposar un model educatiu uniforme, públic i laic, en detriment de l'actual sistema on es reconeix el servei d'interès públic que ofereix l'educació concertada com a complement a la pública.
- La voluntat d'ignorar els consensos assolits al Pacte Nacional per a l'Educació i a la LEC.
- L'atac continuat i reiterat a les escoles amb un caràcter propi religiós, als col·legis d'educació diferenciada, a les escoles bressol privades, als centres educatius ubicats a zones amb escassa complexitat sociodemogràfica...

Demanem:
- Que es respecti la legalitat vigent, el consens del Pacte Nacional per l'Educació, la LEC i la realitat actual que deriva del seu desenvolupament, sense excloure cap centre dels que actualment atenen els nostres fills i filles.
- Que cessin els atacs contra l'escola concertada com si fos la causant de la precarietat de recursos, quan està estalviant molts diners a la societat.
- Que es doti d'autonomia real als centres educatius per decidir el seus projectes educatius amb la participació de les famílies i sense direccions imposades des de fora.
- Que s'apliquin mesures legislatives i econòmiques per garantir la qualitat educativa, la sostenibilitat i la gratuïtat real de l'educació tant pels pares de la pública com de la concertada, en concret:
1. Que es dediqui el percentatge de recursos a l'educació que hi dediquen països del nostre entorn.
2. Que s'apliquin les mesures correctores que corresponguin per aconseguir la gratuïtat real (increment de la dotació del mòdul del concert, desgravació de les aportacions realitzades, xec escolar, increment de les beques menjador...).
Volem pluralitat educativa i dret a escollir l'escola dels nostres fills!Hoy: Xavier cuenta con tu ayuda

Xavier Valles Rebollo necesita tu ayuda con esta petición «Parlament de Catalunya: Volem pluralitat educativa i dret a escollir l'escola dels nostres fills! #quenoetdesconcertin». Únete a Xavier y 10.261 personas que ya han firmado.