Petición cerrada

Un govern estable a Catalunya JA

Esta petición ha conseguido 164 firmas


La ciutadania de Catalunya, des de la seva comprensió de la situació política actual i amb coneixement ple de les circumstàncies legals que afecten a alguns representants polítics en l’anterior mandat i l’actual, fem un crit alt i clar per DEMANAR al PARLAMENT DE CATALUNYA, el seu President i els diputats i diputades dels respectius grups polítics amb representació que:


- facin els esforços necessaris per a generar una cooperació política estable i orientada al benestar i seguretat de la ciutadania de Catalunya, en primer i primordial lloc, fent tot el possible per que les institucions que estan intervingudes per part del Govern Espanyol tornin de seguida a les mans dels representants legítims del poble de Catalunya.


- que, per assolir aquesta fita, deixin de banda de forma immediata els càlculs electorals, les tàctiques de curta mirada, les ofenses inflamades, d’un i altre cantó, els greuges, abusos i malentesos, en definitiva, que han abocat als responsables del Govern de Catalunya, en els darrers anys, a insistir en una independència unilateral no acordada amb l’Estat Espanyol. A dia d’avui ha quedat demostrat que, al menys en aquest moment històric, ni l’estat espanyol ni el conjunt de la Unió Europea afavoriran o permetran la separació de Catalunya per via unilateral, per legítima que sigui la idea.

 
- identifiquin, de forma clara i concisa, quins són els agents polítics i socials a Catalunya que, a dia d’avui, estan en millors condicions de generar un diàleg serè i consensos amb l’objectiu únic, exclusiu i preferent, de disposar d’un govern legítim i estable en el període màxim d’un mes. Les opinions de tots els partits polítics, en seu parlamentària, conferències i a través dels mitjans de comunicació estan abastament explicades i la ciutadania no demana mes explicacions de les diferències que són evidents, si no que volem que es doni compliment a un mandat legal clar: les eleccions es fan per triar representants i aquests tenen la obligació de formar el millor govern possible en cada moment.

 
- els carrers de Catalunya han parlat també abastament, no necessitem ni volem més aldarulls ni expressions directes de malestar que només fan que posar en evidència les dificultats dels partits polítics per fer la seva tasca. La ciutadania està a l’espera d’un gest clarament institucional per part de tothom: Puigdemont no pot ser el president de la Generalitat de Catalunya. Ho ha reconegut ell mateix i també que ara ha de centrar-se en la seva defensa personal. Tampoc cap diputat o diputada que estigui imputat/da per la justícia en aquests moments. La confrontació política amb les decisions judicials no són de la mateixa naturalesa i no ajuden a crear camins clars per a trobar solucions de govern. Tanmateix, en el sentit contrari, també clarament inapropiat. Per tot això,

 
- DEMANEM, amb preocupació i fermesa, que es demostri el calat democràtic dels nostres representats polítics i, sense perjudici de valorar les actuacions extremes i poc fonamentades de les decisions judicials que envolten a les persones encausades, ser capaços de separar les dues vies d’acció i, sense defallir en la queixa o denúncia davant la instància que sigui pertinent, es compleixi en breu i amb la major eficàcia política i democràtica amb les expectatives dels ciutadans i ciutadanes que varem acudir massivament a votar el 21 de Desembre i exigim, ja, un govern que s’ocupi dels temes que ens afecten i no poden esperar més per a ser atesos.


Barcelona, 27 de Març de 2018Hoy: Catalunya cuenta con tu ayuda

Catalunya necesita tu ayuda con esta petición «Parlament de Catalunya: Un gobierno estable en Catalunya YA». Únete a Catalunya y 163 personas que ya han firmado.