Kampanya Kapatıldı

Kale'me DOKUNMA!

Bu kampanya 5.018 destekçiye ulaştı

YETER ARTIK! BUNA ARTIK DUR DEMEK ZORUNDAYIZ!!!!!! BODRUM UYAN UYUMA

UNESCO'nun "Korunması Gerekli Kültür Varlıkları" aday listesinde yer alan, 1995 yılında "Avrupa'da Yılın Müzesi" yarışmasında Özel Ödül alan BODRUM KALESİ ve BODRUM SUALTI ARKELOJİ MÜZESİ YIKILIYOR. Kültür Bakanlığınca hazırlanan Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarınca onaylanan restorasyon projelerine uygun olarak restore edilen bütün binalar yıkılıyor. Yıkılacaklar arasında kuzey hendeği gösteri alanı, kafeterya, satış dükkanı, İç kalede Cam Batığı Salonu, Laboratuvar, Müdür Odası, Sikke ve Mücevher deposu, yönetime ait yapılar, ihtisas elemanlarının odaları, Amphora sergilemesi, Bronz Çağı Batıkları salonu, Karyalı Prenses salonu, Komutan Kulesi gibi mekanlar bulunmaktadır. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Türk Müzeciliğinin yüzakıdır. Bu kalenin tahribatına karşıyım ve protesto ediyorum. Sağduyu sahiplerini de bu yıkıma karşı çıkmaya çağırıyorum.

Bugün par imzanı bekliyor!

par baytar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Par Baytar: Kale'me DOKUNMA!». par ve imza atan diğer 5.017 kişiye katıl.