Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitim hakkı için Sn.Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.

Çok uzun zaman önce oğlum Ozan ve onun gibi tüm çocukların eğitim hakkı için başlattım bu kampanyayı. Bugün, aradan geçen onca zamandan sonra hem daha çok desteğe ihtiyacım var hem de güzel haberlerim var.

Geçtiğimiz haftalarda, 10 yıldır süre çaba, umut ve bekleme sürecinin sonunda oğlumuz Ozan Barış’ı örgün eğitimden alıp evde eğitim vermeye karar verdik. Bunun sebeplerini uzun uzun anlatabilirim ama kısaca, boşa kürek çektiğimizi hissettik ve Ozan’ın daha fazla kaybedecek vakti yoktu diyebiliriz.

Ozan’ı okuldan alma kararımız üzerine bu konu sosyal medyaya yansıdı.. Bunun ardından Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk bir tweet atarak bizim yanımızda olduğunu dile getirdi.

Sonrasında Milli Eğitim Bakanımız Sn.Ziya Selçuk ile görüştük. Kendisine son 10 yıllık çalışmalarımızın bir özetini ve 2 haftadır ilettiğiniz otizme dair tüm konuları raporlar ve notlar halinde ilettik. Nazik daveti ve ayırdığı vakti için çok teşekkür ederiz. Görüşmemizin detaylarını sayfanın aşağısındaki güncellemeler bölümünde görebilirsiniz.

1 saate yakın süren, masa başında çalışma toplantısı şeklinde geçen görüşmede her zamanki gibi tek tek anlattım, anlattım. Sayın Bakan da sabırla dinledi, notlar aldı.

Kaynaştırma, özel eğitim sınıfları, oçemler, özel okulların otizmliye kontenjan açması, öğretmen eğitimleri, aile eğitimleri, eğitimci eğitimleri, kurslar, özel eğitimci atamaları, sivil toplum çalışmaları, rehabilitasyon ve otizmin diğer ülkelerdeki durumu dahil her şey konuşuldu.

Sadece otizm konusu değil, toplantı sonunda tüm diğer farklı gelişen gruplarındaki çocuklar da konuşuldu. Otizm konusunda atılacak her olumlu adımın diğer gruplara da yansıyacağını ve tüm engelli çocukların eğitim haklarının önemini vurguladık.

Şimdi isteğimiz, Sayın Bakanımızın açtığı yolda, zaten her çocuğumuzun hakkı olan eğitime kavuşması, okullarda tüm özel çocuklarımız için, ihtiyaçlarına hitap eden ‘bireysel eğitim planı’ uygulamasının kural olarak kalmayıp gerçekten uygulanması.

Yasalar ve yönetmelikler uzun yıllardır hazır, önemli olan öğretmenleri, müdürleri, kişileri bu sürece ikna etmek. Burada Sayın Bakanımızın isteğine güveniyoruz, uzun çabalarımızın sonucunu alacağımıza inanıyoruz.

Bundan sonraki süreçte biz Ozan ve tüm çocuklarımız adına bu süreci takip edeceğiz. Sizlerden isteğim ise bu kampanyayı eşinize dostunuza paylaşarak 1 kişinin daha imzasını kazandırmanız ve konudan haberdar olmasını sağlamanız.

HEDEFİMİZ 1 MİLYON İMZA..

change.org/otizmeylemplani adresini paylaşarak imza kampanyasını yaygınlaştırabilirsiniz.

Bizim en büyük desteğimiz toplumda oluşan bu duygu birliği. Elimizi çocuklarımızın üstünden çekmediğimizi göstermeye devam edelim.

Ozan ve tüm farklı gelişen çocuklar adına, desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Av. Sedef Erken

Bugün SEDEF imzanı bekliyor!

SEDEF ERKEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitimi için, #otizmeylemplanı». SEDEF ve imza atan diğer 319.019 kişiye katıl.