Petitioning T.B.M.M.

OZAN BARIŞ SANLISOY EĞİTİMDE AYRIMCILIK DAVASI

Ozan'ın ve Türkiye’deki otizmli çocukların eğitim hakları için Strasbourg'ta AİHM’in önüne çadır kurdum ve bu davada önemli bir dönüm noktasındayız. Yakında bu davayla ilgili sizlere iyi haberler vermek istiyorum.

Ancak iş bununla bitmiyor aslında. Ülkemizdeki otizmli bireylerin eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çalışma, bakım gibi pek çok konularında çözüm üretmeye yönelik olarak sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek yaptığı çalışmalarla ortaya çıkan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çabaları ve çalışmaları ile bir taslak olarak yayınlanan OTİZM EYLEM PLANI'nın artık taslak olmaktan çıkması ve hızla hayata geçmesi gerekiyor.

Bunun için 2013 te 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününde OTİZM EYLEM PLANININ ŞAHSİ TAKİPÇİSİ olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu ile yapacağı ilk toplantıda konuyu gündeme getirmesini ve bir karar oluşturulmasını sağlamasını talep ediyoruz.

Ayrıca imzalarımızı ulaştıracağımız TBMM Sağlık ve Çocuk komisyonlarının da konuyla ilgili olarak mecliste temsil edilen tüm partilerle bir ortak çalışma başlatmasını istiyoruz...

Hep birlikte yapıcı çözümlerle ve sivil toplum desteğiyle otizmli bireylerin hayatında bir fark yaratalım istiyoruz.

Çok şey mi istiyoruz? Bence hayır.

Çok doğru ve çok önemli bir şey istiyoruz... Madem ki istiyoruz, olmalı, olacak, istiyoruz...

Letter to
T.B.M.M.