Kampanya Kapatıldı

Otoyollarda Binek Araç HIZ LİMİTİ 140 km/saat Olsun

Bu kampanya 38 destekçiye ulaştı

1 Temmuz 2017 itibariyle otoyollarda ortalama hız sınırı uygulaması başlanmıştır. Bu uygulama kazaları önleme amacı içeriyor gibi gözükse de kendi içinde tutarsızlıklar içermektedir. Şehirler arasında her türlü riske açık olan yerlerde hız 110km/saat iken her tarafı kontrol altında olan otoyollarda 120km/saat. Otoyollarda hıza bağlı kaza sayısı ile normal yollarda hıza bağlı kaza sayısına bakıldığında normal yollarda çok daha fazladır. Buna rağmen normal yollarda hız sınırı 90'dan 110'a çıkarılırken, otoyol hız sınırlarında bir yükselme görülmemiştir.

Hız sınırlarının artırılmasında gelişen araç ve yol teknolojisi gösterilirken aynı gelişmeden otoyollar faydalandırılmamıştır.

Hız sınırlarının otoyollar için fiiliyatta sürücüler tarafından uygulanan 140km/saat yapılması en iyi çözümdür.

Lütfen bu kampanyayı imzalayıp, paylaşınız

Bugün Oğuz imzanı bekliyor!

Oğuz Pelikli bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Otoyollarda Binek Araç HIZ LİMİTİ 140 km/saat Olsun». Oğuz ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.